četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 43%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

Dan odluke, Uefina presuda za Kruševac

Dan odluke, Uefina presuda za Kruševac

UEFA donosi konačnu odluku o kaznama za incidente u Kruševcu na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske. Engleski savez, pa čak i premijer Dejvid Kameron, tražili da se Srbija oštro kazni.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) donosi odluku o kaznama za incidente na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

Prvobitno je trebalo da organi Uefe odluku donesu još 22. novembra, ali tada nije saopšteno zašto je došlo do pomeranja.

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članovi stručnih štabova dve selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević. Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

Predstavnici engleskog Saveza, a kasnije i političari predvođeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za srpski Savez i reprezentaciju.

Predstavnici FSS su u sedištu Uefe poslali izveštaj i snimke koji će, kako navode, pokazati da na stadionu u Kruševcu nije bilo vređanja na rasnoj osnovi.

FSS je već kaznio, sa godinom neigranja u nacionalnom timu, „najratobornije“ Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnju zabranu rada.

Povezano