četvrtak, 19. maj 2022.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Location does not exist.

UEFA izrekla kazne zbog incidenta u Kruševcu

UEFA izrekla kazne zbog incidenta u Kruševcu

Epilog incidenta u Kruševcu, nakon meča mladih selekcija Srbije i Engleske: Kazna 80.000 evra, jedan meč bez publike i kazne igračima i trenerima. Kazna za mladi tim odnosi se na prvi meč kvalifikacija za EP 2015. godine.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije kaznila Srbiju sa 80.000 evra i jednom utakmicom pred praznim tribinama zbog incidenata na revanš meču baraža za Evropsko prvenstvo za mlade koji su igrali Srbija i Engleska.

Na sednici u Nionu UEFA je kaznila još i kondicionog trenera Andreju Milutinovića sa dve godine suspenzije iz fudbala, sa tim što mu je druga godina izrečena uslovno na tri godine ukoliko se incident ponovi.

Pomoćni trener Predrag Katić, suspendovan je na dve godine iz fudbala, sa tim što su mu poslednjih šest meseci uslovno.

Od igrača najveću kaznu zaradio je Goran Čaušić koji je dobio suspenziju od četiri utakmice pod okriljem UEFA u bilo kom nacionalnom timu. Jednu utakmicu manje zaradili su napadač Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić, dok je dva meča suspenzije dobio vezni fudbaler Nikola Ninković. Najbolje je prošao Aleksandar Pantić protiv kojeg je obustavljen postupak.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Zoran Laković, izjavio je da kazna i nije toliko strašna koliko je mogla da bude.

„Iako je ovaj slučaj pratila izuzetno velika medijska hajka, mišljenja sam da članovi UEFA Kontrolne i disciplinske komisije nisu podlegli uticaju. Ako se uzmu u obzir predložene kazne od strane disciplinskog inspektora Žan-Samjuela Leube, a koje su bile veoma drastične, možemo da zaključimo da i nismo toliko loše prošli“, rekao je Laković, i dodao da postupak nije gotov.

„Postupak ovim nije završen, jer nam ostaje rok od tri dana da eventualno uložimo žalbu, ali i isti period za disciplinskog inspektora Leubu da se žali u slučaju da nije zadovoljan saopštenim merama. Ovaj incident i izrečene mere predstavljaju poslednje upozorenje svima nama koji radimo u srpskom fudbalu, takodje i trenerima i igračima i navijačima, jer podsećam da smo još uvek pod posebnom pažnjom UEFA i naredna najmanja greška može uticati na izricanje najrigoroznijih kazni“, dodao je Laković.

FSS nije poznato da li su, i koje kazne izrečene Fudbaskom savezu Engleske, kao ni nacionalnom timu te zemlje.

UEFA je odluku prvobitno trebalo da donese 22. novembra, ali tada nije saopšteno zašto je došlo do pomeranja.

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Izrealu 2013. godine, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a na kraju meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova obe selekcije.

Crveni karton u ekipi Engleske dobio je Deni Rouz, dok je isključenje u ekipi Srbije zaradio Slobodan Medojević.

Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u dva navrata pogodili kamenom, kao i da su ga tokom celog meč u Kruševcu vredjali na rasnoj osnovi.

FSS je već kaznio Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog godinu dana neigranja za nacionalne selekcije, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnje zabrane rada.

Izvor: RTS

Povezano