nedelja, 26. januar 2020.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
1°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 1 m/s I
 

FAMPHARM u štrajku

FAMPHARM u štrajku

Od juče većina radnika kruševačkog preduzeća FAMFARM je u štrajku zbog neisplaćenih zarada  i loših uslova rada. U sindikatu „Nezavisnost“ upozoravju da  se u ovoj fabrici od 2006. tj.od prve privatizacije faktički ne proizvode lekovi i da je  to zaprvo izvor svih naknadnih poslovnih problema.

Većina od 4o-ro zaposlenih je u štrajku zbog, ističe predsednik sindikata Nezavisnost FAMFARMa Dragoslav Jovanović, višemesečnog kašnjenja plata ali i da bi i kruševačku i širu javnost informisali sa nizom problema u kojim se, nakon privatizacije ovaj kolektiv nalazi. Od neprimerenih uslova rada u pogonu u Rekovcu do nepoštovanja obaveza iz kupoprodajnog ugovora.

Prvi većinski vlasnik Milo Đurašković, kaže Jovanović obustavio je proizvodnju lekova dok se naredni, rumunska kompanija TENDER, opredelila na kućnu hemiju.

I generalni direktor FAMFARMa Radmilo Živković smatra da su aktuelni poslovni problemi posledica ili rezultat pogrešnog poslovnog koncepta. Sa skromnim ulaganjima,tvrdi, kruševački FAMFARM može sebe pozicionirati na tržištu lekova.

Dakle na potezu su i većinski vlasnik kompanija Tender, ali i Agencija za privatizacijum jer od njihovog dogovora ili stava zavisiće sudbina ove nekadašnje fabrike lekova .

Povezano