četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

Ujedinjeni do cilja

Ujedinjeni do cilja

Na sednici Skupštine dva Saveza – Sportskog  i Saveza sportova, jednoglasno je doneta odluka o spajanju . U narednom periodu, brigu o kruševačkom sportu vodiće Sportski savez grada Kruševca.

Ova odluka je u skladu sa republičkim Sportskim savezom, koji je jedini u zemlji merodavan, da pored ministarstva omladine i sporta vodi brigu o razvoju sporta u lokalnim sredinama.

Rešenje je brzo nadjeno, u prisustvu 5o delegata, koji su jednoglasno izglasili spajanje dva saveza i formiranje, starog, Sportskog saveza grada Kruševca, koji će u narednom periodu predstavljati sponu izmedju klubova i grada, pre svega u finansiranju za 2013. godinu.

Osnivačku skupštinu Sportskog saveza otvorio je član gradskog veća Žarko Andjelkjović, koji se zahvalio delegatima na saradnji i poželeo svima puno uspeha u narednoj godini. Predsednik osnivačke Skupštine bio je Dragan Lazović.

Za novog predsednika izabran je nekadašnji košarkaš Napretka i mnogih inostranih klubova Bojan Obradović, koji se zahvalio na ukazanom poverenju i predložio 11 članova novog Upravnog odbora. Bojan Obradović predsednik Upravnog odbora, Marko Tomić, podpredsednik Upravnog odbora – Karate klub „Kruševac“, Stojan Stojanović – Fudbalski savez grada Kruševca, Milenko Mihajlović – Košarkaški klub „Napredak“, Nenad Radojković – Omladinski rukometni klub „Napredak“, Spomenka Obradović -Atletski klub „Kruševac“, Begović Goran – Atletski klub „Kruševac“, Nikola Danev – Plivački klub „Naprdak“, Gordana Radisavljević – Savez za školski sport, Dragan Lazić – direktor Sportskog centra Kruševac, Boban Gašić -Teniski klub „Kruševac“) i Nadzorni odbor od tri člana (Dragan Petrović -Plivački klub „Kruševac“, Žarko Radovanović – Karate klub „Napredak“, Rasinac Darko – Fudbalski savez Rasinskog okruga.

Osnivačkoj Skupštini je prisustvovao i gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je napomenuo, da će grad prema predlogu budžeta, u narednoj godini izdvojiti 63 miliona dinara za sport.

Usvojen je i Statut Sportskog saveza, izabrani članovi  Nadzornog odbora i lice ovlašćeno za zastupanje.

Bojan Sremčević

Povezano