četvrtak, 19. maj 2022.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Location does not exist.

UEFA razmišlja da se žali na sopstvenu odluku o kazni Srbiji?!

UEFA razmišlja da se žali na sopstvenu odluku o kazni Srbiji?!

Čelnici Evropske fudbalske unije (UEFA) razmišljaju o mogućnosti da se žale na odluku sopstvene disciplinske komisije o kaznama za Srbiju zbog incidenata u Kruševcu na meču sa mladom reprezentacijom Engleske.

Kako navodi agencija AP, predsednik Mišel Platini, koji se trenutno nalazi u Japanu, sledeće nedelje će sa saradnicima verovatno izložiti slučaj nezavisnom disciplinskom telu UEFA i tražiti oštrije kazne.

UEFA je u četvrtak kaznila mladu selekciju Srbije igranjem jedne kvalifikacione utakmice na domaćem terenu pred praznim tribinama, a Fudbalski savez Srbije sa 80.000 evra zbog incidenata na meču sa Engleskom u Kruševcu.

Pored toga suspenzije su zaradili igrači Goran Čaušić (četiri meča), Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić (po tri meča), Nikola Ninković (dva meča). Po dve godine suspenzije dobili su treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović.

Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dve selekcije.
Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.

Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.

Predstavnici engleskog saveza, a kasnije i političari predvođeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za srpski savez i reprezentaciju.

FSS je sproveo internu istragu posle koje je sa godinom neigranja u nacionalnom timu, „najratobornije“ Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnju zabranu rada.

Blic sport

Povezano