subota, 11. jul 2020.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
17°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 85%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Govorite li australijski

Govorite li australijski

U Kruševačkom pozorištu premijerno je izvedena predstava GOVORITE LI AUSTRALIJSKI po tekstu Uglješe Šajtinca i režiji Snežane Udicki.

Po rečima upravnika Branislava Nedića ovo je četvrta premijerna predstava u 2012. godini a peta je dečija novogodišnja 22. decembra, koje će veruje biti kao i ostale pozitivno prihvaćene od publike.

Publika je u nepuna dva sata drame sa elementima komičnih situacija po tekstu Uglješe Šajtinca, aplauzima nagradila prvo rediteljsko ostvarenje Snežane Udicki kojoj je ovo i diplomska predstava.

Saradnjom sa Kruševačkim pozorištem i profesionalnošću glumaca zadovoljna je rediteljka Udicki koja ističe da je GOVORITE LI AUSTRALIJSKI ,,drama koja govori o izgubljenim generacijama sa dobrim idejama i kvalitetima ali nemogućnošću da ih iskaže u svojoj zemlji“ pa sreću traže u Australiji.

U svakodnevnim egzistenciljalnim problemima u zemlji sa poremećenim sistemom vrednosti, svađa se ali mnogo više voli mladi par Dejan i Vesna koje igraju Dejan Tončić i Marija Gašić Gajić. U ostalim ulogama su Tomislav Trifunović , Biljana Jocić Savić, Nebojša Vranić, Viktorija Arsić mlada kruševačka glumica kojoj je ovo prva uloga i drugi. Scenograf i kostimograf je Irena Durlević a dramaturg Spasoje Ž. Milovanović.

Tatjana Ristić

Povezano