petak, 31. mart 2023.

Kruševac
petak
Bez padavina.
Bez padavina.
21°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 33%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

Ispitati sve sporne privatizacije

Ispitati sve sporne privatizacije

U borbi protiv korupcije i kriminala, ključna je saradnja policije i tužilaštva, rekao je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović, koji je posetio Policijsku upravu, Osnovno i Više javno tužilaštvo, razgovarao sa predsednicima Osnovnog i Višeg suda u Kruševcu. U okviru ove radne posete primio ga je gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić.

Povodom prošlonedeljnog hapšenja Miroslava Miškovića, gradonačelnik Bratislav Gašić istakao da je Kruševac jedan od gradova, koji je tokom poslednjih 12 godina, pretrpeo najveću štetu od spornih privatizacija, jer su skoro sva njegova preduzeća na kolenima ili su uništena. Daje se puna podrška prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću kako bi se istraga do kraja sprovela.

Nakon svih ovih susreta zajednički je konstatovano da će svi dati puni doprinos i maksimalno se angažovati, a sprovedene su neophodne radnje, koje su polazište za Radnu grupu za ispitivanje privatizacija„, rekao je Božović.

Nastaviće se sa preispitivanjem svih spornih privatizacija, i to ne samo 24 koje se pominju. Naime, od 1.200 privatizovanih preduzeća u Srbiji, raskinuto je više od polovine privatizacija, rekao je Božović, naglašavajući da će se ispitati i uloga Agencije za privatizaciju.

U prethodnom periodu nije bilo ni političke volje ni podrške u borbi protiv korupcije i kriminala, a posle ovih akcija stvari više neće biti iste„, rekao je Božović. Kako je naglašeno i Grad Kruševac daje punu podršku u borbi protiv korupcije i neće biti zaštićenih ni u Gradskoj upravi Kruševac ni u javnim preduzećima.

Kruševac je primer odlične saradnje Gradske uprave i policije, kojoj je neophodna bolja tehnička opremljenost, ocenjeno je, a Gradska uprava pokloniće uniforme pripadnicima policije, od mandatnih kazni nabaviće motor za potrebe saobraćajne policije i pomoći planiranu rekonstrukciju šalter sale, u zgradi Policijske uprave u Kruševcu. U razgovorima su učestvovali i načelnik Policijske uprave Kruševac Miljan Petrović i načelnik Odeljenja policije Slavenko Ivezić.

Nataša Petrović

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.