petak, 1. decembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Posetiocima Međunarodnog sajma automobila u Beogradu predstavlјena oprema koju koristi saobraćajna policija u svakodnevnom radu

Posetiocima Međunarodnog sajma automobila u Beogradu predstavlјena oprema koju koristi saobraćajna policija u svakodnevnom radu

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u okviru preventivnih kampanja unapređenja bezbednosti saobraćaja, predstavilo je posetiocima Međunarodnog sajma automobila koji se održava u Beogradu, opremu koju koristi saobraćajna policija u svakodnevnom radu i kroz simulaciju saobraćajnih nezgoda još jednom podsetilo na važnost poštovanja saobraćajnih propisa.

Zajednički štand Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Agencije za bezbednost saobraćaja,  JP „Putevi Srbije“, Koridora Srbije i Auto-moto saveza Srbije danas su obišli ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, kao i vršioci dužnosti direktora Koridora Srbije i JP „Putevi Srbije“, Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak i generalni sekretar AMSS, Milan Nikoilić.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Slaviša Lakićević pozvao je građane da u što većem broju posete ovaj štand na kome mogu da se upoznaju sa radom policije u kontroli i prevenciji prekršaja u saobraćaju.

 „Pored redovnih uređaja u kontroli saobraćaja – alkometara i radara, izložili smo i dva motocikla marke BMW RT 1200 i 1250, kao i jedno vozilo presretač koje se koristi za detekciju prekršaja na našim drumovima“, izjavio je Lakićević.

Ministar Vesić je naglasio da će u Srbiji ove godine biti završeno oko 100 kilometara novih puteva, ali da oni neće imati vrednost ukoliko lјudi na njima budu gubili živote, te da je neophodno da svi zajedno vodimo računa o bezbednosti i kulturu saobraćaja podignemo na viši nivo.

Vesić je precizirao da Srbija ima 30 odsto više saobraćajnih nezgoda nego zemlјe Evropske unije, kao i da se u našoj zemlјi godišnje dogodi oko 34.000 saobraćajnih nesreća u kojima nastrada oko 20.000 lica.

Branko Stamatović, v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, istakao je da su u prethodnoj godini poginule 553 osobe, među kojima je 13 dece, i apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.

„Agencija za bezbednost saobraćaja i ostale institucije pokrenuli su viziju 0 stradale dece u saobraćajnim nezgodama, i tu viziju hoćemo što pre da postignemo“, naglasio je Stamatović.

Novinarka Dea Đurđević, u ime osoba koje su preživele tešku saobraćajnu nezgodu, istakla je da je bitan preventivni rad kako više nijedan život ne bi bio izgublјen i apelovala na građane da u saobraćaju vode računa o osobama sa invaliditetom i da se ne parkiraju na mesta koja su rezervisana za njih.

Milan Srdić i Slaviša Savić koji aktivno učestvuju u sprovođenju zajedničkog programa sa Agencijom za bezbednost saobraćaja kroz koji ličnim primerom ukazuju na posledice nepoštovanja saobraćajnih propisa, ističu da im je cilј da niko ne strada u saobraćaju i da će nastaviti sa aktivnostima kako bi što manje lјudi prošlo kroz ono što su oni.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.