subota, 23. oktobar 2021.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
8°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 87%
Brzina vetra: 2 m/s J
 

Srce deci

Srce deci

Turistička organizacija grada Kruševca i škola „Veselin Nikolić“ u Klubu Kulturnog centra organizovali su ,drugu godinu za redom humanitarnu manifestaciju “ SRCE DECI“.

Zamišljena je kao prodajna izložba radova nastalih na kreativnim radionicama lica sa posebnim potrebama. Ove godine učestvuju škole iz Kruševca i Kraljeva za decu sa smetnjama u razvoju „Veselin Nikolić“ i „Ivo Lola Ribar“, Centar za osobe sa invaliditetom i dva kruševačka Etno društva.

Cilj je da i deca sa posebnim potrebama osete duh dobročinstava i darivanja pred Novogodišnje i Božićne praznike,“ istakla je direktorka Turističke organizacije grada Kruševca Marina Janković.

Sredstva prikupljena ovom prodajnom izložbom većim delom iskoristiće škola „Veselin Nikolić“ za nabavku sredstava za nastavu i kreativne radionice.

Jednodnevnu manifestaciju u Klubu Kulturnog centra otvorile su direktorke Turističke organizacije i škole za decu sa smetnjama u razvoju Marina Janković i Mirjana Bazić, a ispred gradske uprave prisutne je pozdravila pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti Slobodanka Miladinović. U kulturno-zabavnom programu učestvovale su učenice škole Veselin Nikolić i KCK sa svojim programima za decu.

Nataša Đorđević

Povezano