sreda, 28. septembar 2022.

Kruševac
sreda
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
11°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 76%
Brzina vetra: 1 m/s JZ
 

„We are the world, we are the children“ – :)

„We are the world, we are the children“ – :)

U uzvratnoj poseti učenicima škole „Dragomir Marković“ su vršnjaci iz slovenačkih škola iz Vranskog i Tabora. Reč je o nastavku realizacije zajedničkog projekta „Pridruži se-zapevajmo“ koji finansira Ministarstvo za školstvo Slovenije, u okviru kojeg su učenici ove dve škole, u bioskopu Kruševac održali zajednički koncert.

Osnovna škola „Dragomir Marković“, već drugu godinu učestvuje u međunarodnim razmenama učenika kroz različite projekte. Nakon nedavnog boravka naših učenika u Vranskom i Taboru, Slovenci su uzvratili posetu i time projekat „Pridruži se- zapevajmo“ se završava. Ali sklopljena prijateljstva se nastavljaju kaže koordinator projekta Biljana Jakovljević.

Pravo zadovoljstvo je što smo imali priliku da saradjujemo na zajedničkom projektu sa učenicima i profesorima iz osnovne škole „Dragomir Marković“ ističe koordinator projekta za Sloveniju Maja Jereman.

Pevale su se popularne narodne izvorne, rok i pop pesame. Koncert je završen zajedničkom pesmom „We are the world, we are the children“.

Dvadesetak slovenačka osnovca u Kruševcu će biti do srede 18. decembra, a u okviru boravka planiran je obilazak kulturno-istorijskih znamenitosti grada.

Sandra Savić

Povezano