četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

Vikinzi u Kruševcu

Vikinzi u Kruševcu

Ronjenje je danas jedan od sportova, koji se najbrže širi svetom. Oduvek je postojala čovekova želja da se spusti ispod površine mora , jezera – radi rekreacije, lova, istraživanja, zato vam predstavljamo Ronilački klub „Viking“ iz Kruševca, koji okuplja dečake i devojčice svih uzrasta, na zatvorenim bazenima Sportskog centra u Kruševcu.

Ronilački klub Viking iz Kruševca , koji je član Sportskog saveza, formiran je sa idejom da ronilački sport približi ljudima i učini ga dostupnim svima. Njegovi osnivači su ronioci sa svetski priznatim licencama, čije ronilačko iskustvo od preko 20 godina garantuje visok kvalitet rada. Obuka za ronjenje odvija se tokom cele godine po standardima ronilačkih asocijacija. Na raspolaganju su kursevi za sticanje svih nivoa znanja, počev od osnovnog, namenjenog početnicima, koji se tek upoznaju sa ronjenjem, pa sve do nivoa DIVE MASTER, koji nudi mogućnosti rada u ronilačkim centrima širom sveta.

O radu Vikinga u 2012. godini govori licencirani trener za ronjenje Jovica Mijajlović – “ 2012. godina je protekla u pripremama i organizaciji ronjenja na jezeru Ćelije kao i Crnoj Gori i ukupno gledano proteklo je na zadovoljavajućem nivou. Što se tiče obuke početnika, najpre se rade osnovne radnje, ronjenje sa perajama, maskom i disalicom u bazenu, pa postupno se uvodi ostala oprema za ronjenje. Trener Mijajlović ističe da među decom vlada veliko interesovanje za ovaj sport„.

Za narednu godinu, u planu je veća afirmacija ovog sporta i pripreme za letnje avanture na Jadranskom moru.

Bojan Sremčević

Povezano