četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

Derbi u Zrenjaninu

Derbi u Zrenjaninu

Košarkaši kruševačkog Napredak Rubina, u 17 časova, u poslednjem meču jesenjeg dela prvenstva Druge lige, gostuju Proleteru u  Zrenjaninu. Kruševljani su drugi sa 9 pobeda i tri poraza, na prvom mestu je Meridijana iz Novog Sada.

U redovima kruševačkog drugoliogaša vlada optimizam. Trener Dragan Živanović je saopštio da će izvesti najbolji sastav i da očekuje maksimalano angažovanje svakog pojedinca, kako bi ekipa osvojila ceo plen u Zrenjaninu. Proleter nije ekipa za potcenjivanje, ali i za previše hvale. Crveno- beli računaju da će nastaviti seriju pobeda u Drugoj ligi i sačuvati korak sa vodećom Meridijanom iz Novog Sada, koja je uz Kosjerić i Napredak Rubin najozbiljiniji kandidat za prva dva mesta koja obezđeuju plasman u Prvu ligu Srbije.

Za tim iz Lazarevog grada, kroz prošlost značajna je bila 1975.godin, kada je Napredak Rubin izborio plasman u Drugu ligu, 2005. crveno-beli su postali članovi Prve lige Srbije, igrali sedam sezona i sada se bore za povratak tamo gde su i bili. Da li će uspeti videćemo iduće godine, a u klubu uveravaju da će ostvariti cilj.

Ljubisa Marković

Povezano