četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
20°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 5 m/s J
 

„RASINI“ titula vicešampiona

„RASINI“ titula vicešampiona

FINALE KUPA SRBIJE U VATERPOLU ZA DVANAESTOGODIŠNJAKE U KRUŠEVCU

– U konkurenciji šest najboljih ekipa prvi je VK „Beograd“, na drugom mestu kruševačka „Rasina“ po 12 bodova,t reće i četvrto mesto zauzeli beogradski „Partizan“ i novosadska „Vojvodina“ po 9 bodova, „Mladost“ iz Pančeva je peti sa 3 boda, a „Zemjun“ šesti bez bodova.

U 5. kolu finala Kupa Srbije za dvanaestogodišnjake u vaterpolu koji je održan u Kruševcu „Vojvodina“ je poberdila „Zemun“ 11:2, domaća „Rasina“ savladala je beogradski „Partizan“ 6:2, a „Beograd“ je bio bolji od „Mladosti“ iz Pančeva 12:2. Beograd i Rasna su prvi i drugi,  po 12 boidova. Na trećem i četvrtom mestu plasirali su se beogradski „Partizan“ i novosadska „Vojvodina“ po 9 bodova, „Mladost“ iz Pančeva je peti sa 3 boda, poslednji je „Zemun“ bez bodova.

Za „Rasinu“ su igrali: Racić, Stefanović, Marković, Branković, Biočanin, Marko Ilić, Mihajlović, Mihajlo Ilić, Debeljaković, Jočić, Jovanović, Vasilijević, Nešić i Tomašević.

Priznanja su uručili pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Nikola Petrović i dr Branislav Katančević, direktor Specijalne bolnice Ribarska Banja.

Izbor sportiste godineKruševački nedeljnik „Pobeda“, sutra  53 put bira i nagrađuje najbolje sportiste grada Kruševca. Nominovano je po pet pojedinaca i  timova.
U organizaciji Sportskog saveza grada Kruševca, sutra će se u Beloj sali Kulturnog centra, održati tradicionalni izbor najboljih sportskih ekipa i pojedinaca u 2012. godini. Ocenjuju se rezultati sa: državnog prvenstva, Balkanskih i Mediteranskih igara, Evropskog i Svetskog pvenstva i Olimpijskih igara.
U konkurenciji su: mladi sportisti do 15 i 19 godina, najbolja mlada ekipa, sportista godine, trener i ekipa, sportski radnik godine, a biće dodeljene i nagrade za doprinos u razvoja sporta.

– Meni je drago da kao bivši sportista budem sa ovim mladim ljudima i ne samo sa njima, sa svim sportistima. Kruševac i VK „Rasina“ su dokazali da mogu i umeju da organizuju ovakive manifestacije.

Mi u Ribarskoj Banji, zbog nekih nerešenih pitanja zemljišta, za sada, smo odlučili da zastanemo sa idejom izgradnje kompleksa sportskih terena koji će se zimi grejati toplom vodom i hotelima. U obližnjem Ribaru gradimo igralište koje će biti nalik Napretkovom – rekao je dr Branislav Katančević.

Snimak ove utakmice možete pogledati na stranici našeg portala.

 

Ljubiša Marković Balta

Povezano