petak, 1. decembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

U međunarodnoj akciji u kojoj je učestvovao i MUP Srbije razbijena najveća kriminalna organizacija za trgovinu drogom sa Balkana

U međunarodnoj akciji u kojoj je učestvovao i MUP Srbije razbijena najveća kriminalna organizacija za trgovinu drogom sa Balkana
  • FOTO MUP Srbije

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić istakao je danas na vanrednoj konferenciji MUP-a da je u međunarodnoj akciji u kojoj je učestvovao i MUP Srbije razbijena najveća kriminalna organizacija za trgovinu drogom sa Balkana, kao i da je naša država još jednom uspešnom akcijom pokazala i dokazala da je snažan i pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminala, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, uhapsili su 13 lica, pripadnika organizovane kriminalne grupe sastavlјene od više nezavisnih ćelija, koje su funkcionisale kao Balkanski kartel. U saradnji sa Evropolom, Srbija je uspela da identifikuje klјučne mete na svojoj teritoriji i mapira njihove kriminalne aktivnosti širom sveta. Veruje se da ovaj kartel stoji iza višetonskih pošilјki kokaina koje su stigle u Evropu iz Kolumbije, Brazila, Ekvadora, ali i preko zapadne Afrike kao logističko tranzitne podrške“, poručio je Cmolić.

Kako je istakao Cmolić, ova međunarodna akcija rezultirala je uklanjanjem najveće kriminalne organizacije za trgovinu drogom sa Balkana.

„U akciji koja je sprovedena u više gradova Republike Srbije uhapšeni su organizatori ove organizovane kriminalne grupe M.S. i M.L. , kao i još 11 osoba koje se sumnjiče da su bile vođe nezavisnih ćelija. Zahvalјujući analizi sprovedenoj na osnovu podataka sa aplikacije Sky Ecc, najmanje sedam tona zaplenjenog kokaina tokom 2020. godine dovodimo u vezu sa danas uhapšenim vođama i prethodno uhapšenim članovima pomenutog kartela, a radi se o sledećim zaplenama: oko pet tona kokaina zaplenjenog na Arubi, Holandski antili, 1,2 tone kokaina zaplenjene u Haseltu, Belgija, kao i 743 kilograma kokaina zaplenjenog u Roterdamu, Holandija.

Načelnik Cmolić poručio je da su kriminalne vođe kartela, odnosno njegovih nezavisnih ćelija, uhapšeni u Srbiji, ujedno i najveći trgovci kokainom sa Balkana.

„Ukupno je uhapšeno 13 lica, od toga su tri već u zatvoru, pretreseno je više od 20 lokacija gde je pronađena veća količina novca i oružja. Rad na ovom predmetu je i dalјe u toku“, rekao je načelnik Cmolić.

Poručio je da je za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala neophodna snažna međunarodna saradnja i istakao još jednom da je Srbija i u ovoj akciji pokazala i dokazala da je snažan i pouzdan međunarodni partner.

 

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.