nedelja, 21. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Otvorene nove prostorije Job Info centra (JIC) Kruševac

Otvorene nove prostorije Job Info centra (JIC) Kruševac

U renoviranom prostoru Edukativnog centra iz Kruševca, lokalnog partnera projekta „Znanjem do posla“, zvanično su otvorene nove prostorije Job Info centra (JIC) Kruševac. Na otvaranju novih prostorija predstavljen je cilj programa za podizanje zapošljivosti mladih, koji već osmu godinu podržavaju Vlade Švajcarske i Srbije, kao i usluge koje zainteresovani korisnici ovde mogu dobiti. Organizovan je i mini sajam gde su prisutni mogli da se upoznaju sa svim aktivnostima JIC Kruševac usmerenim ka mladima i poslodavcima u Kruševcu i okolini.

Poslovni prostor Job Info centra u Despota Uglješe 8 u centru Kruševca, posetili su predstavnici brojnih udruženja, organizacija civilnog društva, škola, privatnog sektora, ali i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Povezivanje mladih i pripadnika osetljivih grupa sa lokalnom zajednicom i privatnim sektorom radi zapošljavanja i kvalitetnijih uslova rada, noseća je ideja programa koji je predstavljen u Job Info centru u Kruševcu. Edukativni centar Kruševac, koji je ujedno i domaćin događaja, upoznao je javnost sa švajcarskim modelom u upravljanju tržištem rada u domaćim uslovima.

Uloga lokalnih partnera u programu „Znanjem do posla“ jeste da pružaju podatke o stanju na tržištu rada mladima u njihovim sredinama, kreiraju programe obuke na radnom mestu, daju praktične savete za razvoj karijere i profesionalnu obuku i pomažu kompanijama i nezaposlenima da se brže i lakše pronađu i upoznaju.

Povezano