petak, 14. jun 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Lepota Radmile Savićević u mladosti ostavljala je bez daha

Lepota Radmile Savićević u mladosti ostavljala je bez daha
  • Foto: Facebook

Čuvena glumica iz Kruševca koja se pre braka sa glumcem Božidarom Savićevićem prezivala Milenković, bila je a i ostala jedna od omiljenih glumica na prostorima bivše Jugoslavije.

Do te pozicije dovela ju je uloga u seriji „Srećni ljudi“, ali i brojne kultne uloge u serijama i filmovima „Kamiondžije“, „Paja i Jare“, „Bolji život“, „Pozorište u kući“.

Sigurni smo da se stalno prisećate njenih legendarnih glumačkih ostvarenja, a sada imamo priliku da vidimo i kako je Radmila izgledala u mladosti kada je plenila lepotom i mnogima ostavljala utisak poput prave dive.

Njene replike koje je izgovorila glumeći Ristanu Risku Golubović, prepričavaju se decenijama nakon što premijera filmova i serija u kojima je igrala neponovljiva Radmila.

Podsetimo, Radmila Savićević preminula je 8. novembra 2001. godine u 75. godini života. Sahranjena je četiri dana nakon toga u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Radmila je priznala da je uvek držala da je odluka o napuštanju rodnog Kruševca i Niša bila smela. Kako kaže, tamo je ostavila sve što je godinama stvarala – od doma do popularnosti, da bi došla u Beograd, gde je morala sve ispočetka.

Karijeru je počela 1946, a prvi film snimila 1961. godine. Pažnju na sebe je skrenula 1968. u filmu Višnja na Tašmajdanu, gde je igrala razrednog starešinu. Popularnost stiče kao Violeta u Kamiondžijama, devojka zaljubljena u Paju Čuturu (Pavle Vuisić), i kao baka Vuka u Pozorištu u kući. Godine 1976. snima TV seriju Babino unuče, da bi potom igrala u seriji Vruć vetar. Krajem osamdesetih tumači lik sekretarice Žarke u Boljem životu, a godine 1993. njena karijera dolazi do vrhunca ulogom Riske Golubović u Srećnim ljudima. Njena poslednja uloga bila je Dostana u Porodičnom blagu.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.