subota, 10. jun 2023.

Kruševac
subota
Mogući pljuskovi.
Mogući pljuskovi.
16°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Ministar Gašić: Kriminal u prvih šest meseci smanjen za oko 20 odsto u odnosu na prošlu godinu

Ministar Gašić: Kriminal u prvih šest meseci smanjen za oko 20 odsto u odnosu na prošlu godinu
  • FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je u Skupštini Srbije, na dašnjem zasedanju, da je kriminal u prvih šest meseci ove godine beleži smanjenje za oko 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

„Imali smo od januara do aprila 2023. godine 5788 krivičnih dela, a u istom periodu 2022. godine 7205 krivičnih dela“, naveo je Gašić.

Dodao je da su efikasnim radom policijskih sližbenika beogradske policije rešena sva najteža krivična dela protiv života i tela a izvršioci su podneti nadležnim tužiocima.

„Krivična dela protiv polne slobode beleže smanjenje za oko 34 procenata. Pohvalno je istaći da su krivična dela protiv imovine smanjena za oko 28 procenata. Ostvareni su pozitivni rezultati na suzbijanju opojnih droga“, naveo je Gašič.

Naglasio je da je policija tokom rada na otkrivanju i suzbijanju ilegalnog poseda i nošenja vatrebog oružja otkriveno 65 krivičnih dela nedozvoljene proizvodnje držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Ne zaboravite da smo samo u poslednjih osam meseci dve ogromne organizovane kriminalne grupe sklonili sa ulica Srbije. Broj krivičnih dela izvršenih na javnim mestima smanjen je za 18 procenata u odnosu na isti broj prošle godine. To su značajni rezultati“, naveo je Gašić.

Kada je u pitanju eksplozija u namenskoj fabrici Krušik, Gašić je rekao da se u fabrici naoružanja dešavaju incidenti, ali da su oni podložni ispitivanjima i dodao de će se nakon rada nadležnih službi utvrditi šta se tačno dogodilo.

Ministar Gašić je rekao  da će sutra posetiti Priboj gde će razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave, kao i da je policija preduzela sve radnje kako bi policajac I.A. osumnjičen za teško ubistvo bio priveden. Kada je u pitanju eksplozija u namenskoj fabrici Krušik, Gašić je rekao da se u fabrici naoružanja dešavaju incidenti, ali da su oni podložni ispitivanjima i dodao de će se nakon rada nadležnih službi utvrditi šta se tačno dogodilo.

Ministar unutrašnjih poslova  rekao je i da su privedena trojica osumnjičenih za napad na političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića, koji se dogodio juče u jednom beogradskom kafiću. Odgovarajući na poslanička pitanja upitao je poslanike opozicije zašto u današnjem obraćanju nisu osudili taj napad.

 

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.