petak, 14. jun 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Spasovdanska litija, mošti Nikolaja Srpskog unete u Hram Svetog Save

Spasovdanska litija, mošti Nikolaja Srpskog unete u Hram Svetog Save

Spasovdanska litija završena je nakon služenja molebana i besede patrijarha Porfirija, unošenjem moštiju Svetog Nikolaja Srpskog u Hram Svetog Save.

Okupljeni građani su ušli u hram kako bi se pomolili i celivali mošti srpskog svetitelja.

Suočili smo se u ove dane sa strašnim zlom koje nas je sve porazilo, jer je napalo našu decu i preko njih nas i pogodilo nas tako da smo zanemeli, poručio je prethodno patrijarh Porfirije okupljenima ispred Hrama Svetog Save.

„Zlo nema ime i prezime, nema uzrast i pol, rasu i naciju, opredeljenje – zlo je neuhvatljivo i ma šta činili, zlo se ne može konačno i potpuno pobediti nikakvim institucijama, tehnikama, veštinama i sposobnostima, ma koliko one bile efikasne i korisne. Znanje je potrebno, ali ne i dovoljno. Tehnika i veština pomažu, ali ne izbavljaju, filozofija, politika, nauka i umetnost – sve je to blagosloveno i potrebno i donekle rešava naše probleme i potrebe, ali suštinska pitanja o cilju postojanja o stradanju, radosti i tuzi, o istini, laži, životu i smrti, o dobru i zlu – ostaju bez konačnog odgovora“, naveo je patrijarh Porfirije.

Spasovdanska litija krenula je oko 18.30 sati od hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Beogradu, u prisustvu crkvenih velikodostojnika i građana.

Mošti Svetog Nikolaja Srpskog biće u Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru, zaključno sa večernjim bogosluženjem u nedelju.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.