petak, 1. mart 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Vojska Srbije zbog situacije na severu KiM stavljena u najvišu borbenu gotovost

Vojska Srbije zbog situacije na severu KiM stavljena u najvišu borbenu gotovost
  • FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić potpisao je naredbu o podizanju borbene gotovosti jedinica Vojske Srbije na najviši nivo, i naredio im hitan pokret u pravcu administrativne linije sa Kosovom i Metohijom.

U sukobima kosovske policije i građana na severu Kosova i Metohije povređeno je nekoliko desetina ljudi. Policija vozilima blokira prilaze zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić u koje su ušli novoimenovani predsednici.

Ministar odbrane Miloš Vučević je poručio da će Ministarstvo odbrane, odnosno Vojska Srbije sprovesti naredbu predsednika Republike i uraditi ono što se očekuje od Vojske Srbije biti tamo gde je najteže i braniti slobodu i nezavisnost Republike Srbije, slobodu svih njenih građana, pravo na život, pravo na imovinu svih njenih građana. Ministar je poručio Srbima na KiM da, koliko god je situacija dramatična i napeta, maksimalno budu smireni, u smislu da ne nasedaju na provokacije, da ne dozvole da se odigra scenario gde bi oni bili prikazani kao neke kriminalne grupe ili huligani, jer je jasno da se provodi institucionalni teror na teritoriji KiM protiv srpske zajednice. Vučević je prokomentarisao i da zato današnji skup ispred Narodne skupštine mora da bude snažna poruka jedinstva i da je dosta podela.

Američki državni sekretar i ambasadori SAD u Beogradu i Prištini osudili su postupke kosovskih vlasti i pozvali da se one odmah zaustave. Eparhija raško-prizrenska izrazila je najveću zabrinutost i traži hitnu međunarodnu reakciju EU, ambasadora Kvinte i Kfora.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.