četvrtak, 19. maj 2022.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Location does not exist.

UEFA se žali na presudu za Kruševac

UEFA se žali na presudu za Kruševac

UEFA je odlučila je da se žali na odluku sopstvene Disciplinske komisije u vezi sa incidentima na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

Evropska fudbalska unija prvobitno je kaznila Srbiju sa 80.000 evra i jednom utakmicom bez publike.

“U skladu sa pravilima UEFA, disciplinski inspektor UEFA ima pravo da otvori istragu i da uloži žalbu na odluke kontrolnih i disciplinskih tela”, navodi se na zvaničnom sajtu UEFA, a inspektor Žan Samjuel Leube rešio je da iskoristi svoje pravo.

Prva presuda doneta je 13. decembra.

Odmah posle toga usledio je pritisak na UEFA, prvi je kao i obično reagovao Rio Ferdinand na Tviteru, a samo dan posle pojavila se mogućnost žalbe na odluku, što se sada i obistinilo.

„Slučaj Kruševac“, posle izricanja kazni za tuču  igrača i nereda, posle utakmice baraža mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu, posle odluke Disciplinske komisije UEFE 13.decembra, se nastavlja. Čelnici Evropske i Svetske fudbalske federacije zatevaju reviziju postupka i veće kazne.

Evropska fudbalska unija žalila se na odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza UEFE koja je, posle utakmice baraža mladih reprezentacija Engleske i Srbije,u Kruševcu,1:0 za Engleze, tuče igrača i trenera i nereda, kaznila Fudbalski savez Srbije sa 80 hiljada evra i jednom utakmicom igranja bez navijača.Osim toga, po tri meča suspenzije su zaradili igrači Goran Čaušić, Onjeg Mudrinski i Filip Malbašić, Nikola Ninković dobio je dve godine zabrane nastupa za sve selekcije kao i treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović.

I kada se u Srbiji mislilo da je „slučaj Kruševac“ završen, uslediili su novi pritisci,a dan posle odluke 13.decembra, pojavila se mogućnost žalbe na odluku. Predsednik Evropske fudbalske federacije Mišel Platini, zahtevao je oštrije kazne,a mediji su pisali da je perdsednik FIFA Sep Blater zatražio reviziju celog slučaja.

Povezano