nedelja, 1. oktobar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Atanasios Digenis u 78. godini po drugi put biciklom putuje od Soluna do Beograda

Atanasios Digenis u 78. godini po drugi put biciklom putuje od Soluna do Beograda

Atanasios Digenis je slikar, pisac, humanista. Iako dugoko u osmoj deceniji biciklom putuje od Soluna do Beograda.

Cilj ovog neobičnog puta je pomoć Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji. Danas su se on i njegov pratilac zaustavili u Kruševcu, gde su obišli crkvu Lazaricu. Atanasios Digenis je miljenenik  onih koji druge ljube, nesebičan i pre svega human čovek.

Nadasve skroman, a najsrećniji kad druge može da usreći. Nije se prvi put odlučio da krene biciklom od rodnog Soluna, već je to radio i 1999. godine kada je biciklom dopremio  u Srbiju 30 kg lekova za pomoć postradalima u bombardovanju i ratom zahvaćenim područjima. Ne samo to, o svom trošku mladom Srbinu, ratnom invalidu  platio je operaciju veštačkog kuka i kasnije protezu. Njegove i slike njegovih prijatelja nalaze se na svim kontinetima, a od jedne kolonije pomoć je poslata i za gradnju crkava u Brzeću.

Inače, za pomoć Srbima, Digenis je primio orden od počivšeg patrijarha Pavla i na kraju puta u Beogradu pokloniće se njegovim senima i uputiti molbu za spas čovečanstva, prestanak ratova na svim prostorima, uz poruku da  Srbi i Grci moraju ostati braća.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.