petak, 19. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Mreža braniteljki ženskih prava Rasinskog okruga

Mreža braniteljki ženskih prava Rasinskog okruga

Stanje ženskih ljudskih prava i rodne ravnopravnosti u opštinama Rasinskog okruga, pozicije žena u javnom sektoru u lokalnim samoupravama, kao i aktivnosti koje su tokom ove godine realizovane u cilju povećanja vidljivosti ovih pitanja, bila je tema sastanka Mreže braniteljki ženskih prava Rasinskog okruga, koju Udruženje žena Peščanik organizuje u Kruševcu.

Pozicije žena u javnom sektoru u lokalnim samoupravama – kao i ukupno stanje ženskih ljudskih prava i rodne ravnopravnosti – angažovano smo pratile u godini koju privodimo kraju, a naredne ćemo biti još aktivnije – kaže u ime Udruženja žena Peščanik Snežana Jakovljević.

Seminari, tribine, edukacije – umrežavanje – i bolji kvalitet života – očekuju žene u Varvarinu i Župi, kažu iz Mreže braniteljki ženskih prava, Vesna Jovanović i Snežana Zarić.

Na sastanku, kome su prisustvovale članice Mreže iz Brusa, Aleksandrovca, Ćićevca, Trstenika, Varvarina i Kruševca, bilo je reči o stanju bezbednosti u lokalnim zajednicama Okruga, sa posebnim osvrtom na bezbednost braniteljki ženskih prava i planu aktivnosti Mreže u narednom periodu.

Povezano