subota, 10. jun 2023.

Kruševac
subota
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
17°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 100%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Fabriku ulja žele četiri kupca

Fabriku ulja žele četiri kupca

Austrijska firma „GJ Intertrejding GMBH“, „Laš ofis“ iz Bugarske, jedna mađarska i italijanska firma, kompanije su zainteresovane da kupe Uljaru. Sledi nova procena kapitala.

Četiri strane kompanije zainteresovane su za kupovinu Fabrike ulja u restrukturiranju, koja bi već početkom naredne godine mogla da bude u privatnim rukama. Austrijska firma „GJ Intertrejding GMBH“, „Laš ofis“ iz Bugarske, jedna mađarska i italijanska firma, kompanije su sa kojom Uljara sarađuje, a koje su sada zainteresovane da je kupe.

Program restrukturiranja poveren je Agenciji „Altis kapital“, a radiće se i nova procena vrednosti preduzeća – navodi Nebojša Radenković, generalni direktor Fabrike ulja.

Trenutno, mesečno prerađujemo od 2.000 do 3.000 tona suncokretovog semena, a već imamo potpisane ugovore o plasmanu u Srbiji, Bugarskoj, Makedoniji i Austriji.

Uljara je posle duže pauze počela proizvodnju. Zbog nedostatka sredstava, ne radi se punim kapacitetom, ali naš sagovornik kaže da je od Ministarstva privrede i finansija zatraženo 50 miliona dinara kredita kako bi se kupile sirovine i realizovala planirana proizvodnja veoma traženog ulja „Rubin“.

Završili smo kompletan remont i potpisali ugovore sa kupcima i dobavljačima, na osnovu kojih treba da proizvodimo oko dva miliona litara ulja mesečno. Tražili smo i dozvolu da prodamo deo imovine u Jagodini, kako bismo obezbedili makar deo novca koji ćemo uložiti u proces reprodukcije. Iako su planovi utemeljeni na tržišnim i ekonomskim argumentima, važna nam je podrška nadležnog ministarstva, Direkcije za robne rezerve i Fonda za razvoj i lokalne samouprave.

– Preduzeće je bilo opterećeno dugom od 10 miliona evra i hipotekom nad celokupnom imovinom – podseća Nebojša Radenković. – Radnicima je u međuvremenu isplaćeno šest zarada, a 20. novembra overene zdravstvene knjižice na tri meseca, a podnet je i zahtev za povezivanje staža.

Novosti online

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.