subota, 25. jun 2022.

Kruševac
subota
Uglavnom bez padavina.
Uglavnom bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 89%
Brzina vetra: 1 m/s JJI
 

U Novu godinu bez snega

U Novu godinu bez snega

U Srbiji će narednih deset dana biti uglavnom suvo vreme.Manje padavina biće na severu Srbije, a više u zapadnim i centralnim predelima

PROLEĆE usred zime u danas će nakratko preseći kiša, a na planinama sneg. Krajem vikenda sunce će rasterati oblake. U novogodišnjoj noći u ponoć će se razmenjivati poljupci bez pahulja. Meteorolozi očekuju vedro i prvih dana nove godine.

U „Meteosu“ prognoziraju manje padavina biće na severu Srbije, a više u zapadnim i centralnim predelima.

– Naoblačenje sa kišom zahvatiće niže predele, a u planinama iznad 1.000 metara nadmorske visine padaće sneg. Minimalne temperature kretaće se od -2 do 4, a maksimalne od 5 do 9 stepeni. U Beogradu oblačno sa kišom povremeno i najvišom dnevnom temperaturom do 7 stepeni – kaže Branko Sparavalo.

U subotu ujutru u centralnim i južnim predelima kiša, susnežica i sneg, a na severu Srbije razvedravanje. U nedelju sunčano sa mrazom ujutru. Poslednjeg dana ove godine i u novogodišnjoj noći suvo uz temperaturu oko ili malo ispod nule u ponoć. Prva dva dana nove godine suvo sa slabim mrazevima i jutarnjom maglom, a tokom dana većinom sunčano uz temperaturu malo iznad proseka. Od 3. januara postepeno hladnije i oblačnije vreme, pa je krajem iduće sedmice moguć sneg.

Povezano