utorak, 11. avgust 2020.

Kruševac
utorak
Umereno oblačno. Moguća grmaljvina.
Umereno oblačno. Moguća grmaljvina.
30°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 49%
Brzina vetra: 1 m/s S
 

Nova radna mesta u Ribarskoj Banji

Nova radna mesta u Ribarskoj Banji

U Ribarskoj Banji održana je svečanost povodom prijema 18 novih radnika Specijalne bolnice na kojoj je direktor dr Branislav Katančević najavio trend procvata banjskog turizma i u nastupajućoj 2013. godini.

– Ovo je lep i svečani trenutak, i zaista smo ponosni, budući da je godina koju privodimo kraju možda i najuspešnija naša poslovna godina kao i da je posao, ne samo u Kruševcu, već svuda u svetu – privilegija, rekao je dr Katančević na Konferenciji za novinare u okviru koje su potpisani ugovori sa novoprimljenim radnicima medicinske struke, kuvarima, konobarima, sobaricama, među kojima je većina mladih, ali ima i predstavnika srednje generacije.

Među zaposlenima, kojih je ukupno 350, ima i onih koji su se – umesto Švajcarske – opredelili za Ribarsku Banju, zbog boljih uslova rada, plate i sigurnosti. Reč je o ugovorima o zaposlenju na neodređeno vreme a poverenje će opravdati i šef  Velnes i Spa centra Marija Miletić i medicinski tehničar Srđan Petrović.

Prema rečima dr Katančevića, koji je punih 10 godina na čelu Specijalne bolnice Ribarska Banja, u godini koja je pred nama biće završen novi Spa Hotel sa 4 zvezdice, a u skladu sa evropskim standardima, Ribarska Banja postaće članica udruženja banjskih lečilišta i pokazati primerom kako se iz ekonomske krize može izaći, investiranjem u razvoj banjskog turizma i upošljavanjem mladih ljudi koji će promovisati tradicionalne vrednosti i zdravstveni turizam kao profitabilnu granu privređivanja.

– Većina privrednika radovalo bi se da je u prilici da 37% prihoda može da koristi za isplatu zarada zaposlenima, a sva preostala sredstva za druge namene i investicije, rekao je dr Katančević i dodao da su plate zaposlenih ovih dana povećane za 5 %, tako da zaposleni u Spacijalnoj bolnici imaju za 15 – 20 % veće zarade od radnika u zdravstvu, rekao je dr Katančević.

Ljiljana Pantelić

Povezano