četvrtak, 30. novembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

KENI NIJE MRTAV: Kako su Kruševljani „оbrnuli igricu“

KENI NIJE MRTAV: Kako su Kruševljani „оbrnuli igricu“
  • FOTO: Facebook / Keni Nije Mrtav

Nastupi na Belgrade BeerFestu u Beogradu i Arsenal festu u Kragujevcu potvrdili su neverovatan potencijal i kreativnu energiju koju trojica Kruševljana dele sa svojim fanovima na svakom novom studijskom ili live nastupu

Keni Nije Mrtav je bend momaka iz Kruševca, čija je muzika žanrovski svrstana u pank rok, pop pank i alternativni rok. Godine 2017. osnovali su ga gitarista i frontmen Mateja Đokić, basista Matija Pešić i bubnjar Sava Tomić. Prva svirka koju je bend imao bila je u Kruševcu u okviru događaja Grizlijada u avgustu iste godine. Debitantski album grupe, „Ajmo da plešemo“, objavljen je u novembru 2021. godine, nakon singlova „Venecijaneri“ i „Samodisciplina“.

U međuvremenu su Keniji izbacili nešto potpuno drugačije – „Pod tvojim prstima“, pa „Nema nazad“ s sa hrvatskim pop-trep izvođačem Zembom Latifom.


Njihova svirka nikoga nije ostavila ravnodušnim ni na nedavnom Arsenal festu u Kragujevcu. Izveli su numere sa starijeg albuma, ali i dva nova singla, koja se znatno razlikuju od prethodnih.

– Publika je bila puna energije i nestvarna apsolutno! Oduševljeni smo apsolutno, jer kao izađeš i vidiš more ljudi, ne vidiš kraj i svi daju neverovatan fidbek sve vreme – prokomenatarisao je Matija, jedan o članova benda.

A na pitanje „kako je u Kruševcu“, odgovorio je:

– E pa ne znam, mi ne živimo tamo već neko vreme. Idemo sad posle Arsenala u Kruševac da se vidimo sa našima, igramo neki basket, eventualno pored jezera radimo na nekoj muzici. Videćemo, videćemo… Što se tiče muzike dešava se tamo nešto. Skupljaju se bendovi, prave te neke svirke često, tako da, lepo je, uvek volimo da odemo. Naš grad, grad koji nas je podigao i tako dalje.

Organizatori Belgrade Beer Festa, na kome su Keniji publiku ovog leta doveli do ekstaze, predstavili su ovaj bend kao „moćni gitarski trio koji vešto kombinuje moderne elemente muzike sa gitarskim zvukom, koji je stekao reputaciju kao jedan od najboljih indierock, indiepunk live izvođača, sa jako dimamičnim i zanimljivim, ali isto tako kvalitetnim živim nastupima“.

U podkasu „Živeti na srpskom“ za Kenije smo čuli kako su „počeli da sviraju zajedno s nepunih 18 godina, a onda došli u Beograd da bi se bavili muzikom i „stavili sve na kocku“. I da su – „obrnuli igricu“.

Mi bismo radije rekli da su otkrili njen novi, viši nivo…

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.