utorak, 20. april 2021.

Kruševac
utorak
Uglavnom oblačno.
Uglavnom oblačno.
10°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 84%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Nova godina na Trgu kosovskih junaka

Nova godina na Trgu kosovskih junaka

Trubači, Miroslav Ilić i vatromet

Kruševljani su tradicionalno, Novu 2013. godinu, dočekali na Trgu Kosovskih junaka. Veselilo se uz pesme slavuja iz Mrčajevaca, Miroslava Ilića.

Procenjuje se da je ovogodišnji doček bio najposećeniji u odnosu na prethodne, a počeo je u 18 časova muzikom za najmlađe i hitovima za tinejdžere. Pod pokroviteljstvom i u organizaciji Grada Kruševca, u saradnji sa Kulturnim centrom, „najluđu noć“ u Kruševcu obeležilii su: Kursadžije, Miroslav Ilić i trubači iz Leskovca. Najbolji učenici kruševačkih osnovnih i srednjih škola tačno u ponoć svim Kruševljanima čestitali su Novu godinu, a zatim je usledio vatromet u svim bojama i oblicima. Nebo Kruševca u Novogodišnjoj noći bilo je spektakularno, složili su se svi zaljubljenici Nove godine na otvorenom prostoru.

Veselo je bilo i u kruševačkim kafićima i restoranima, a delić atmosfere zabeležile su kamere Radio Televizije Kruševac u Kafeu „Arabika“, u glavnom kutku za mlade i kafanama „Srbija“, gde su bili okupljeni konobari, i „Idu dani“, gde je na tradicionalno dobar način dočekana Nova godina.

Većina Kruševljana i 1. i 2. januara nastaviće Novododišnje praznovanje u krugu porodice i prijatelja, a prvi radni dan za većinu javnih preduzeća i ustanova biće 8 januar.

Povezano