četvrtak, 18. april 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Pismo Deda Mrazu

Pismo Deda Mrazu

Novogodišnja želja

Dragi Deda Mraze,
Ja živim četvrti dimnjak od početka ulice, ali nemoj da mi ubacuješ poklon kroz dimnjak, nego kroz prozor, jer moj deda može da založi, pa da mi poklon izgori. Svi koji ti kažu da nisam dobar – lažu. Laže i deda da nema protezu. Ukrao je od deda Pere kad je ovaj umro. Zato sirotog deda Peru sahranili škrbavog.
Deda Mraze, kao što znaš, ja živim sa mamom, tatom i dedom. Još ne idem u školu, pa nemoj da zameriš ako nešto pogrešno napišem. Nisam ti nikad pisao, pa si mi donosio neke poklone bez veze, kao prošle godine onaj džemper i pidžamu. To nemoj da mi donosiš više, to će i onako da mi kupe, čak i ako ne budem dobar. Najbolje da mi doneseš čokolade, jer njih neće da mi kupe zato što se od njih kvare zubi.
Inače mnogo volim slatkiše, ali mi se ne sviđa kako moja mama pravi sutlijaš. Uvek nešto crno i gorko pliva ima po njemu, ali ne smem da joj kažem zato što je tata to jednom probao, pa se loše proveo. Kad smo ručali, on joj je rekao da je njegova pokojna majka mnogo bolje kuvala supu nego moja mama, a ona je ustala i ceo lonac mu sipala na glavu. Zato ja jedem crni sutlijaš i smeškam se. I kažem da je lep. Moja mama misli da ga ja mnogo volim i stalno ga pravi.
Mama se mnogo raduje kad dođe čika poštar, ali nije to, Deda Mraze, zato što voli da dobija račune, nego ga vodi u garažu da mu nešto potpiše. Ja sumnjam da on tamo krade od tate delove za kola. On uvek dođe kad tata i deda nisu tu. Jednom sam ga zatekao kako pokazuje mami da rasturi sedište. Dali su mi dve čokolade da ne kažem tati da mu rasturaju kola. I ja nisam, zato što sam ja dobar.
Ja sam, Deda mraze, i inače dobar. To što sam loptom slomio luster, nisam ja kriv nego deda što ne ume da brani. Od kad ga je zviznula kugla od lustera on neća više da se igra sa mnom. I što kažu da sam upalio tepih lažu. Ja sam samo kresnuo petardu, a tepih se sam zapalio.Čika vatrogasac mi je dao bombonu i mnogo se smejao kad sam mu pokazao kako je deda skakao kad mu se upalila nogavica. Baš je bio zabavan.
Rekli su mi i da sam nekulturan kad sam pitao teta Zoru zašto ne brije brkove kao moj tata, nego ih pušta. Ona je plakala i otišla, a ja sam mislio da nema para za brijač, pa sam joj odneo tatin, a ona je nekulturna i rekla mi je da sam ja malo đubre. Ali od tada se redovno brije i mnogo lepše izgleda.
Deda Mraze, ja mislim da moj tata može da se bavi politikom, zato što mu mama, kad se posvađaju, kaže isto ono što deda kaže političarima kad gleda Dnevnik na televiziji. Moji mama i tata se retko svađaju, a tada mama kaže da takvog neradnika nije videla. Ona laže, jer ne da ga je videla, nego se udala za njega. Tata tada počne da psuje i govori ružne reči kao reorganizacija i privatizacija i ode da prošeta. I mama je isto tako psovala ked je ostala bez posla. A i tata laže. Ne ide da šeta, nego ide u kladionicu. Kad se vrati opet psuje i kaže da su ga opet prešli neki lopovi iz Mančestera i Arsenala. Ja ne znam što se on igra sa tim lopovima, kad ga oni uvek prevare.
Zato te molim, Deda Mraze, da ne veruješ da sam ja loše dete i da mi ove godine doneseš konzolu za igrice i paket pun čokolada. Njih najviše volim. Molim te i da dedi doneseš novu protezu da ne koristi više deda Perinu i paket pun čokolada. Njemu ne trebaju, pa će valjda da ih da meni. Mami donesi punu kutiju delova za kola da ne rastura tatina i paket pun čokolada. A za tatu bih te zamolio da mu pomogneš da on jednom pređe te lopove iz Mančestera, pa da ne psuje više. I njemu donesi jedan paket sa čokoladama.
P.S. Ovde ne znam šta da napišem, ali sam video da ovo svi pišu.
I da ne zaboravim da pozdravim sve tvoje irvase, a najviše onog malog što ima nos crven kao ujka Vasa kad se vraća iz kafane i zbog kog ga zovu Vasa Rudolf.
Deda Mraze, unapred ti hvala, ti znaš ko sam (da se ne potpisujem, da ne vide moji da sam ti pisao).

Dejan RISTIĆ

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.