petak, 19. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Povećan obim posla za Hitnu medicinsku pomoć

Povećan obim posla za Hitnu medicinsku pomoć

Služba Hitne medicinske pomoći tokom vikenda imala je povećan obim posla. U medicinskom protokolu zabeleženo je preko 260 intervencija, od čega su 20 intervencije na javnim mestima, uglavnom zbog kolapsa i gibitka svesti, naglasila je načelnica Službe doktorka Marija Baltić.

Pacijenti sa hroničnim oboljenjima su veoma disciplinovani i već znaju načine kako da prilagode redovnu terapiju, ali se uglavnom i čuvaju, dok oni koji pripadaju zdravoj populaciji preporuke lekara ne shvataju ozbiljno, te otuda i tako veliki broj pregleda, a ono što je zabrinjavajuće intervenisali smo i kod veoma mladih ljudi, dodala j doktorka Baltić.

Veliki broj kolapsa izazvan je naglim izlaskom iz rashlađenog automobila, jer je organizam izlaskom na vreli asfalt pretrpeo ograman temperaturni šok.

Tokom vrelih dana nikuda ne treba ići bez flašice sa vodom, koja se pije često u manjim gutljajuma, nikako samo onda kada se oseti žeđ, jer tada organizam već trpi.

Što se tiče ishrana, podrazumevaju se lakši i češći obroci, uz sezonsko voće i povrće, a unos tečnosti, najbolje obične rashlađene vode  treba da bude najmanje 2 litra dnevno.

Povezano