četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
20°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 5 m/s J
 

Sportski savez poziva na javnu raspravu

Sportski savez poziva na javnu raspravu

Predlog podnošenja godišnjih programa za 2013. bila je tema konferencije za novinare Sportskog saveza grada Kruševca. Za 9. januar najavljena je javna rasprava o novinama u oblasti sporta.

Sport u grada biće od sada na višem nivou, a brojne novine realizovaće se kroz novoformirani Sportski savez grada Kruševca, istakao je generalni sekretar Sportskog saveza Dušan Pešić i dodao: Mi ćemo učiniti sve da pomognemo svim klubovima kako bi u ovoj godini što lakše postigli najbolje rezultate.

U skladu sa izmenama zakona o sportu Gradska uprava i Gradsko veće Kruševac usvojili su pravilnik za finasiranje sporta u 2013. Detalje o popunjavanju obrazaca, kategorizaciji i finasiranju predstavnici sportskih klubova i organizacija mogu dobiti 9. januara u 12 sati u Beloj sali Kulturnog centra, kada će biti organizovana javna rasprava najavio je tehniči sekretar Sportskog saveza Aleksandar Nikolić:

– Popunjavanje formulara i obrazaca je neophodno kako bi Sportski savez grada Kruševca sistematizovao te podatke i dostavio ih Komisiji za sport grada Kruševca, jer je ona nadležna za finansiranje svih tih godišnjih programa.

Inače, sredstva za finansiranje sporta u Kruševcu veća su u odnosu na prošlu godinu i iznose oko 63 miliona dinara, a do sada je finasirano 70 aktivnih sportskih klubova i organiozacija i oko 50 opštinskih saveza.

Povezano