subota, 21. septembar 2019.

Kruševac
subota
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 38%
Brzina vetra: 0 m/s S
 

Mirovanje poreskog duga do kraja januara

Mirovanje poreskog duga do kraja januara

Prema informacijama iz Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda Grada Kruševca, 2. januara počela je primena Odluke o uslovnom otpisu kamate i mirovanju poreskog duga. Uslov za poresku olakšicu se stiče izmirivanjem tekućih poreskih obaveza koje dospevaju u novembru, decembru 2012. i januaru 2013. godine i to najkasnije do 31. januara ove godine, čime stiču pravo na uslovni otpis kamate, mirovanje poreskog duga i odloženo plaćanje glavnog poreskog duga na 24 mesečne rate.

Krajem decembra Skupština grada Kruševca donela je odluku o uslovnom otpisu kamate i mirovanju poreskog duga, čija je primena počela 2. januara. Uslov za poresku olakšicu stiče se izmirivanjem tekućih poreskih obaveza koje dospevaju u novembru, decembru 2012. i januaru 2013. godine i to najkasnije do 31. januara ove godine, ističe načelnica Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda Grada Kruševca Mirjana Milanović.

Ukoliko poreski obveznici, kojima miruje dug, ne plaćaju redovno tekuće obaveze. na kraju meseca im se poreski dug iz mirovanja vraća u redovno stanje i obračunava zatezna kamata i kreće se u prinudnu naplatu svih dugovanja.

Poreski obveznici koji duguju po poreskim računima lokalnih prihoda neće biti pojedinačno obaveštavani, pa se pozivaju da se tokom januara u zgradi Uprave za trezor informišu o stanju svog duga ili na telefone 427-331 i 427-558.

Nataša Petrović

Povezano