četvrtak, 30. novembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

KNJIGA NEDELJE: „Priča o Rusiji“

KNJIGA NEDELJE: „Priča o Rusiji“

Veliki poznavalac Rusije Orlando Fajdžis u knjizi „Priča o Rusiji“ neodoljivo govori o pričama koje su oblikovale prošlost zemlje – i o tome šta nam kažu o njenoj sadašnjosti.

Rusija je kao nijedna zemlja duboko podeljena oko pitanja sopstvene prošlosti. Način na koji su Rusi pričali priču o sebi i usput je menjali ključan je aspekt njihove istorije, kulture i verovanja. Da bi se shvatilo šta budućnost nosi Rusiji – da bi se razumelo šta aktuelni događaji znače za Rusiju i svet – potrebno je rasplesti ideje i značenja te istorije.

Priča o Rusiji Orlanda Fajdžisa jasni je reljef energičnih likova koji čine bogatu rusku istoriju i čije priče ostaju izuzetno važne za shvatanje najveće zemlje na svetu – od krunisanja šesnaestogodišnjeg Ivana Groznog u svećama osvetljenoj Sabornoj crkvi, preko Katarine Velike, koja u zelenoj uniformi jaše da uhapsi svog muža u njegovoj palati, do poslednjih dana Romanovih.

Divno napisana i zasnovana na znanju prikupljanom čitavog života, „Priča o Rusiji“ je nezaobilazno delo velikog pripovedača ruske istorije: sveobuhvatno, napeto, majstorsko.

Orlando Fajdžis je nagrađivani pisac i istoričar, predavač na koledžu Berkbek Londonskog univerziteta i na koledžu Triniti Univerziteta Kembridž. Rođen je u Londonu 1959. i diplomirao je istoriju na Kembridžu. Objavio je devet bestselera o ruskoj i evropskoj istoriji. Njegova dela prevedena su na više od trideset jezika.

Priča o Rusiji je u prodaji  u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.