nedelja, 21. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Kvalifikaciona takmičenja za Okružnu penzionersku Olimpijadu Rasinskog okruga

Kvalifikaciona takmičenja za Okružnu penzionersku Olimpijadu Rasinskog okruga

Takmičenja za kvalifikacije za Okružnu penzionersku Olimpijadu Rasinskog okruga, koja se ove godine  održava po sedmi put, počela su danas nadmetanjem u igranju šaha.

Sutra se na Bagdali sa početkom u 10 sati održava centralno takmičenje u više disciplina, uz bogat kulturno umetnički i zabavni program, najavio je predsednik Udruženja penzionera Kruševac Milenko Mihajlović.

Organizatori su za posetioce i takmičere pripremili i kuvani pasulj, obezbedili proveru krvnog pritiska i jedinica šećera u krvi, a očekuje se i veći broj sugrađana koji ne pripadaju grupi 65 plus, i  na taj način dati podršku osobama treće životne dobi. Inače, Republička Olimpijada penzionera održaće se ove godine u Vrnjačkoj Banji, od 1. do 3. septembra i svaki okrug Srbije imaće svoje predstavnike.

Takmičenje se svake godine održava u ovom terminu, čime se daje podrška licima treće životne dobi, jer je 1. oktobar Dan starih lica, a ceo mesec posvećen ovim osobama. Iako takmičarskog karaktera, organizatori kažu da kod Olimpijade penzionera  najvažnije druženje, nastavak socijalizacije i nakon odlaska u penziju, negovanje sportskog duha i saznanje  da stari nisu prepušteni sami sebi i da imaju način da budu aktivno uključeni u društevene tokove

Povezano