subota, 13. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Jučerašnje nevreme bez većih šteta, ostaci protivgradnih raketa pali na dva mesta u Kruševcu

Jučerašnje nevreme bez većih šteta, ostaci protivgradnih raketa pali na dva mesta u Kruševcu

U jučerašnjem nevremenu, praćenom jakim pljuskom sa gradom i sugradicom veličine lešnika, koje je pogodilo Grad Kruševac i okolinu, nije bilo većih šteta. 

Po podacima  Meterološke stanice Kruševac, za desetak minuta, palo je 17 litara kiše po metru kvadratnom, a vetar je duvao brzinom od 18,4 metara u sekundi (70 km/h). Dejstvovale su 32 protivgradne stanice sa 117 protivgradnih raketa.

Po prijavama građana i privrednih subjekata, registrovano je padanje 2 tela protivgradnih raketa bez punjenja. Prvo na pomoćnom objektu – garaži, u Lipljanskoj ulici u naselju Vlado Jurić, 300 metara od vrtića PU „Nata Veljković“. Po prijavi, lice mesta obezbedili su pripadnici Policijske uprave Kruševac. Izašla su ovlašćena lica Odeljenja za VS, SVS, MUP i Radarskog centra Kruševac, RHMZ. Nema povređenih građana, a šteta na imovini je minimalna.

Druga prijava je od izvođača rafova Behtel Enka, da je na prostoru  njihove asfaltne baze pao deo protivgradne rakete koji je obezbeđen.

Po obaveštenju Radarskog centra Kruševac, njihova ekipa je pokupila telo protivgradne rakete. Nije bilo povređenih niti štete na imovini.

Povezano