sreda, 6. decembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Poziv na humanost se nikada ne odbija – Fondacija Meridian nastavila sa ulaganjem u zdravstveni sistem Srbije

Poziv na humanost se nikada ne odbija – Fondacija Meridian nastavila sa ulaganjem u zdravstveni sistem Srbije

Fondacija Meridian donirala najsavremeniji klima uređaj za potrebe odeljenja opšte pedijatrije

Bez obzira da li se radi o malim ili velikim institucijama, pristup zdravstvenoj zaštiti mora uvek biti od prioritetne važnosti i podjenako dostupan za sve stanovnike naše zemlje. Osiguravajući da svi građani Srbije imaju ravnopravan medicinski tretman, fondacija Meridian ponovo je zakoračila na teren humanosti i rešila da i ove godine nastavi svoju dosadašnju praksu pružanja podrške javnom zdravstvenom sistemu Republike Srbije.

Kao neko ko se na domaćem i regionalnom betting tržištu već odavno afirmisao, pružajući više od dve decenije svojim korisnicima kvalitetne usluge u igrama na sreću, kompanija Meridian je u predhodnih nekoliko godina sagledala sve probleme sa kojima se suočava naše društvo i pokrenula čitav niz društveno odgovornih projekata sa jasnom željom da poboljša kvalitet života zajednice u kojoj posluje i privređuje.

Pokušavajući prevashodno da pomogne u saniranju posledica izazvanih pojavom virusa Covid-19, ovaj svojevrsni lider humanosti je kroz sopstvene primere uvideo potrebu i značaj očuvanja javnog zdravlja i na taj način otpočeo borbu za što bolje uslove zdravstvene zaštite i medicinske nege svih građana bez obzira na to iz kog mesta dolaze.

Smatrajući da dobra dela podstiču zajednicu, fondacija Meridian je odgovorila na zahtev zdravstvenih radnika Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu i humanom donacijom se uključila u rešavanje njihovi problema.

Dom zdravlja Gornji Milanovac je ustanova primarne zaštite koja pruža zdravstvenu uslugu za oko 50.000 stanovnika ovog mesta koji su raspoređeni u 63 naseljene jedinice. Kroz redovno pružanje hitne intervencije i lečenje hroničnih bolesti, ova ustanova svakodnevno zbrinjava veliki broj ljudi, o čijem se zdravstvenom stanju brine stručna medicinska služba i prateće lekarsko osoblje. Medicinski kolektiv ove ustanove trenutno broji preko 400 zaposlenih i osim pružanja zdravstvene zaštite građanima svoga mesta, oni aktivno rade i na prevenciji bolesti kod pacijenata organizujući tokom čitave godine razne seminare i edukativne radionice sa tematikom zdravog načina života.

U znak zahvalnosti što svoje ljudske, tehničke i humanističke kapacitete stavlja u službu zdravstvene bezbednosti građana, fondacija Meridian je prepoznala apel ove medicinske ustanove i donirala najsavremeniji klima uređaj za potrebe odeljenja opšte pedijatrije.

– Hvala fondaciji Meridian što je prepoznala potrebu naše ustanove i zajednice. U pružanju zdravstvenih usluga zadovoljstvo pacijenata jeste prioritet. Angažovanje zdravstvenih radnika je neophodno kako bi se ostvarila kvalitetna zdravstvena usluga i zadovoljstvo pacijenata. Da bi zdravstveni radnici bili angažovani potrebno je da su i motivisani, a za to novac nije najbitniji i jedini faktor, već i atmosfera i uslovi u kojima se radi, mogućnosti stručnog usavršavanja i napredovanja u struci. Za zadoljstvo pacijenata od značaja je i atmosfera u kojoj čekaju na pregled. Zahvalni smo našim partnerima, kompaniji Meridian, koji su prepoznali potrebu kako naših najmlađih korisnika tako i angažovanih divnih pedijatara i sestara te službe i našoj ustanovi donirali preko potreban klima uređaj koji je ugrađen na pedijatriji. Time su učinili da atmosfera, u kojoj pregled čekaju naši najmlađi sugrađani, a naše požrtvovane kolege pedijatri rade, u mnogome bude prijatnija naročito u ovim vrelim danima – rekao je Aleksandar Čivović direktor Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Dobronamernost je osobina svojstvena samo retkima, a kompanija Meridian je za sve ove godine koliko posluje u Srbiji svojim nesebičnim zalaganjem doprinela mnogo kada je u pitanju zdravlje nacije i društva. U projekat investiranja javnog zdravlja, kompanija Meridian je do sada već uključila Dom zdravlja Zvezdara, Klinika za ginekologiju i akušerstvo KC Vojvodine u Novom Sadu, Ginekološko – akušerska klinika Niš, Porodilište u Višegradskoj ulici u Beogradu, Klinika za hematologiju Kragujevac, kao i mnoge druge medicinske ustanove i zdravstvene institucije.

Kampanja borbe protiv SMA

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama posebno podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Jedan od načina na koji kompanija pristupa ovom društvenom problemu jeste organizacija sportskih mečeva i turnira.

Tako je lider u industriji igara na sreću organizovao međunarodni košarkaški turnir u šutiranju trojki za prikupljanje sredstava za lečenje male Sofije Markuljević, a pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti. U javnosti su posebno poznati humanitarni turniri u malom fudbalu i košarci za pomoć socijalno ugroženim porodicama u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Srbi za Srbe.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.