četvrtak, 19. maj 2022.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Location does not exist.

Sportske klubove muči papirologija, ali i finansije

Sportske klubove muči papirologija, ali i finansije

Sportski savez grada Kruševca, održao je danas u Beloj sali Kulturnog centra sastanak sa klubovima o predlozima programa za 2013. godinu.

Klubovi su u obavezi da do kraja januara završe plan i program za ovu godinu i predaju predstavnicima saveza, a komisija za sport će na osnovu toga i kategorizacije, odrediti finansijsku pomoć klubovima.

Klubove najviše opterećuje administrativna procedura, jer za dobijanja podsticajnih sredstava, potrebno je poponiti više od 20 različitih formulara. Na kraju je dogovoreno, da će savez maksimalno pomoći klubove oko popunjavanja godišnjeg programa, kako bi već prva finansijska pomoć klubovima stigla krajem januara.

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik gradonačelnika za sport i omladinu Nikola Petrović.

Današnji sastanak je pokazao da je većina kluibova u gradu u velikim finansijskim teškoćama i da će 2013. godina biti teška za kruševački sport, bez obzira što su sredstva za finansiranje sporta u Kruševcu veća u odnosu na prošlu godinu i iznose oko 63 miliona dinara, a do sada je finasirano 70 aktivnih sportskih klubova i organizacija i oko 50 opštinskih saveza.

Obradi post

Bojan Sremčević

Povezano