ponedeljak, 10. avgust 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
20°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Putevi prohodni, ali je saobraćaj otežan

Putevi prohodni, ali je saobraćaj otežan

Svi magistralni, regionalni i lokalni putevi i ulice na teritoriji Rasinskog okruga su prohodni. Na Kopaoniku je prohodno, ali je saobraćaj otežan, kao i na putnom pravcu Aleksandrovac-Jošanička banja, gde na kolovozu ima do 5 santimetara ugaženog snega.

Zbog snežnih padavina i magle saobraćaj se najteže odvija na prevojima kod Jarma i Karaule. Sva raspoloživa mehanizacija „Kruševacputa“ angažovana je na raščišćavanju magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva i ulica, istakao je u telefonskoj izjavi šef Centralnog punkta zimske službe održavanja, Ignjat Vidaković:

– Svi magistralni i regionalni putevi, kao lokalni i ulice na teritoriji Rasinskog okruga su progodni. Problema imamo na Kopaoniku, prohodno je, ali je saobraćaj otežan. Ima guste magle, najteže je na prevoju kod Jarma. Druga kritična deonica je Aleksandrovac-Jošanička Banja, na prevoju Karaula, tu ima negde do 5 santimetara ugaženog snega. Na svim drugim putnim pravcima ima od 5 do 2 ili 3 santimetara snega. Sva naša vozila su na terenu. Imamo 2o kamiona, 6 mašina i 5 putarskih vozila, rekao je Ignjat Vidaković.

Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća Kruševac, Bobana Kostića, to javno preduzeće je spremno da izađe na teren, međutim, za sada se čeka nalog komunalne inspekcije, gradske uprave Kruševac.

„Kada nam komunalna inspekcija da zeleno svetlo, mi ćemo izaći na teren. Uglavnom to činimo kada sneg dostigne visinu od deset santimetara“, rekao je Kostić.

On je naglasio da je mehanizacija JKP (sedam malih traktora, tri bob cat-a, dva kamiona sa daskama za čišhcnje snega i posipačem soli) spremna, podsetivši da će to preduzeće od ove godine, raditi i na održavanju gradskih ulica, a ne samo trotoara i trgova.

U Srbiji je jutros najhladnije u Dimitrovgradu gde je u devet sati izmerena temepratura od minus 10 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura od minus devet stepeni izmerena je u devet časova u Sjenici i Vranju, a minus osam je na Crnom vrhu. Hladno je i na Kopaoniku i Kuršumliji gde je temperatura minus sedam stepeni.

U većini gradova u Srbiji od jutros pada slab sneg. Sumaglice ima u Novom Sadu, Negotinu, Somboru i Nišu, a magla je na Paliću i Kopaoniku. Padavine će pre podne prestati u severnim, popodne i u ostalim krajevima Srbije.

Prestanak snežnih padavina omoćućiće bolje funkcionisanje saobraćaja uključujući i pravce prema Kopaoniku i Jošaničkoj Banji.

Svetlana Gajić Ilčić

Povezano