ponedeljak, 10. avgust 2020.

Kruševac
ponedeljak
Bez padavina.
Bez padavina.
20°C
Trenutni pritisak: 1020 mb
Vlažnost: 92%
Brzina vetra: 1 m/s J
 

Božićni festival predstava za decu KRUŠKA

Božićni festival predstava za decu KRUŠKA

Izvođenjem predstave ALISA U ZEMLJI ČUDA Gradskog pozorišta iz Aleksinca u režiji Zorana Lozančića u Kruševačkom pozorištu, počeo je peti Božićni festival predstava za decu KRUŠKA.

Festival je otvorio gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i učesnicima poželeo uspešne nastupe na zadovoljstvo najmlađe publike. On je dodao da će tokom ove godine u bioskopu Evropa biti otvorena dečija pozorišna scena.

Upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić rekao je da će peti festival predstava za decu pod nazivom „Kruška“ ove godine trajati osam dana, dan duže nego prethodnih godina, a na programu će biti dve predstave dnevno.

„Kruševac tako postaje centar pozorišnih dešavanja, a festival je izuzetan način da deca provedu slobodno vreme dok su na raspustu“, rekao je Nedić.

Nedić očekuje da bi festival sledeće godine mogao da dobije takmičarski karakter, a najavio je i da će Kruševačko pozorište uskoro početi pripremu nove lutkarske predstave „Ružno pače“.

Na festivalu nastupaju Gradsko pozorište Aleksinac, Knjaževsko srpski teatar Kragujevac, Narodno pozorište Užice, KUD „Karadžić“ Loznica, Pozorište za decu Kragujevac, Bitef teatar i Dečiji kulturni centar Beograd i pozorište Bora Stanković iz Vranja.

Ansambl Kruševačkog pozorišta nastupiće u predstavama „Pinokio“ i „Tajna čarobne muzike“, najavili su organizatori.

U odnosu na prethodnu godinu dve predstave više, duže trajanje festivala uz učešće nekoliko pozorišta iz Srbije, učiniće raspust najmlađim kruševljanima lepšim i sadržajnijim – istakao je na konferenciji za novinare Branislav Nedić.

POkrovitelj festivala je grad Kruševac a u drugoj polovini januara pozorište počinje rad na predstavi MI ČEKAMO BEBE u režiji Vladimira Popadića a zatim i na predstavama za decu RUŽNO PAČE i za veliku scenu 1915-ta TRAGEDIJA JEDNOG NARODA.

Tatjana Ristić, Sandra Savić

Povezano