subota, 13. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Ministarska zdravlja Danica Grujičić posetila Opštu bolnicu Kruševac

Ministarska zdravlja Danica Grujičić posetila Opštu bolnicu Kruševac

Ministarska zdravlja profesor doktor Danica Grujičić, direktorka Rebupličkog zdravstvenog osiguranja profesor doktor Sanja Radojević  Škodrić, direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Niš profesor doktor Zoran  Perišić, u pratnji gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović i nadležnih iz kruševačkih zdravstvenih ustanova obišli su danas novu angio salu u sklopu Opšte bolnice Kruševac i razgovarali sa osobljem i pacijentima.

Ovo je druga poseta ministarke zdravlja Opštoj bolnici u Kruševcu, a danas sa izvesnim ciljem da se obiđe nova angio sala, porazgovara sa osobljem i pacijentima.

-Koronografije i ugradnja stentova i ranije su se obavljale u kruševačkoj bolnici , ali od skoro sa novom, savremenom opremom i kadrom koji se uči ovoj kardiološkoj intervenciji od najeminentnijih stručnjaka iz Beograda, Niša i Kragujevca, istakla je nakon obilaska ministarka angio sale ministar zdravlja prof. dr Danica Grujičić.

-Odlukom Vlade, u Kruševcu će u narednom periodu posao na neodređeno vreme dobiti 37 logopeda, psihologa i defektologa, i 263 medicinskih sestara i tehničara, dodala je ministarka Grujičić.

Direktorka Opšte bolnice Kruševac, doktorka Vesna Stević Gajić zahvalila se na poseti ministarki i svim gostima, naglašavajući da bolnica osim u opremu, ulaže i u kadrove, jer je pomenute zahtevne kardiološke intervencije nephodno da izvode potpuno edukovani kardiolozi.

Povezano