petak, 19. jul 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Na 21. sednici Skupštine grada usvojen rebalans bužeta

Na 21. sednici Skupštine grada usvojen rebalans bužeta

Na 21. sednici Skupštine grada Kruševca, odbornici su pored ostalog usvojili i odluku o rebalansu budžeta, koji je uvećan za 320 miliona dinara ili 6 odsto.

Na dnevnom redu zasedanja Skupštine grada bili su izveštaji o poslovanju Javnih preduzeća u prvoj polovini ove godine.

U uvodnom izlaganju o najvažnijoj tački dnevnog reda zasedanja Skupštine grada gradonačelnica Jasmina Palurović predstavila je sve prihode i rashode u ovoj godini. O ovoj tački govorili su i gradski većnici  Živojin Miloradović koji je naglasio da je ovogodišnji budžet grada Kruševca razvojni i istorijski i Dragan Radosavljević, istakavši razliku između budžeta koji je ova vlast zatekla 2012. i sadašnjeg.

Zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović predstavio je Izveštaj o izvršenju odluke o budžetu grada Kruševca za period januar-jun ove godine.

-U ovom izveštaju nećete videti kreditnu zaduženost grada Kruševca, istakao je Jovanović. Između ostalog na zasedanju Skupštine grada usvojen je predlog odluke o imenama i dopunama programa uređivanja građevinskog zemljišta, kao i Odluke o lokalnim komunalnim taksama.

Tačka koja se tiče predolga iymene i dopune programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda ya zazštitu životne sredine grada Kruševca za 2023- godinu skinuta je sa dnevnog reda, zato što nije dostavljena saglasnost nadležnog Ministarstva.

Povezano