nedelja, 25. jul 2021.

Kruševac
nedelja
Bez padavina.
Bez padavina.
31°C
Trenutni pritisak: 1010 mb
Vlažnost: 34%
Brzina vetra: 3 m/s I
 

AROMA medju 25 najuspešnijih u Srbiji

AROMA medju 25 najuspešnijih u Srbiji

Krajem prošle godine  kruševačkom preduzeću AROMA, Privredna komora Srbije dodelila je Plaketu sa diplomom za rezultate u proizvodnji, privređivanju i unapredjenju privrede Srbije u 2012-oj. Time se ovaj kruševački kolektiv i formalno svrstao  u 25 najuspešnijih sprskih  preduzeća. 

Firma je nastala 1990. kada je bračni par Ratomirka i Vasilije Dinić, inače oboje priznati privrednici, sa više od po trideset godina uspešnog rada u velikim poslovnim sistemima, odlučio da krene za svojim ambicijama i u privatnom biznisu sebi i svojoj porodici obezbedi egzistenciju. Počelo se sa mirisima za hemijsku, prehrambrenu i konditorsku industriju sa samo dva radnika u proizvodnji a odgovor na tadašnju veliku ekonomsku krizu, iz devesetih bilo je , podsećaju u AROMI, unapredjenje i modernizacija proizvodnje i neprekidno širenje palete proizvoda.

Dve decenije kasnije, lična karta porodičnog preduzeća AROMA u najkraćem glasi: proizvodna hala od šest hiljada kvdartnih metara proizvodnog prostora sa savremenom infrastrukturom, izgradjena sopstvenim sredstvima, tridesetak radnika u pogonima i nekoliko desetina artikala priznatih i prihvaćenih na domaćem i stranom tržištu.Prema sopstvenim mogućnostima razvijeno je nekoliko proizvodnih linija, od mirisa i boja za industriju, aroma za prehrambrenu industriju i domaćinstva do voćnih pasti i dezertnih preliva a kruna njihovog rada su veliki šampionski pehar na Novosadskom sajmu za čokoladni preliv TOPING kao i zlatna medalja za aromin kečap.

Ponosni su i na finansijske efekte svog dvedecenijskog rada. Finansijska likvidnost je redovno stanje uz izmrenje svih obaveza prema državi, dobavljačima i zaposlenima. Sa istim entuzijzmom kao i pre 22 godine i danas se ulazi u posao i planiranje. Strateški ciljevi AROME u budućnosti su, kažu ojačati rejting i proširiti poziciju na domaćem i stranom tržištu. A to je moguće ukoliko se nastaviti sa ulaganjem u modernizaciju proizvodnje i razvoj novih grupa proizvoda uz uvodjenje novih standarda kvaliteta.

Osnovni pravac daljeg razvoja svakako je agrar i agro industrija i veruju da je, uz pomoć i podršku, pre svih gradskie vlasti i taj cilj realno ostariv.

Zoran Pavlović

Povezano