nedelja, 1. oktobar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Raspisan tender za izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Kruševcu, Nišu i Čačku

Raspisan tender za izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Kruševcu, Nišu i Čačku

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je tender za izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Kruševcu, Nišu i Čačku. Ukupna vrednost ulaganja je 70 miliona evra.

Vlada Srbije saopštila je da je raspisivanje tendera za izgradnju naučno-tehnoloških parkova u Kruševcu, Nišu i Čačku značajan korak ka razvoju nacionalne inovativne infrastrukture, čime se daje poseban značaj tehnološkom i inovativnom sektoru u Srbiji.

„U novim objektima radiće preko 1 600 inženjera i inženjerki. Ova nova radna mesta doprineće bržem razvoju IT sektora u Nišu, Kruševcu i Čačku“, navodi se u saopštenju.

Važno je napomenuti, dodaje, da je IKT sektor je najbrže rastući sektor u Srbiji po izvozu i po broju radnih mesta. Ove godine se očekuje izvoz od skoro četiri milijarde evra, a broj zaposlenih raste uprkos krizi, i u celom IKT sektoru iznosi više od 107 hiljada.

„Novi objekat u Nišu biće izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele Elektronskog fakulteta i restorana Studentskog centra, koji će podrazumevati blizu 9.500 metara kvadratnih namenjenih kancelarijskom prostoru i između 900 i 1.000 kvadratnih metara, predviđenih laboratorijskom prostoru. Planirani kapacitet objekta je od 700 do 1.000 korisnika“, navodi se u saopštenju.

Nova zgrada NTP u Čačku prostiraće se na 12.700 kvadratnih metara, na lokaciji Cer, i imaće 6.000 kvadratnih metara poslovnog prostora, u kojem je smešteno preko 30 firmi.

U Kruševcu, dodaje Vlada, NTP će biti lociran na lokaciji bivše upravne zgrade HI Župa u Dedini. Zauzeće površinu od 1,6 hektara, na kojoj će se nalaziti glavna zgrada, konferencijske sale i 39 poslovnih modula namenjenih za rad tehnološko i istraživački orjentisanih kompanija za preko 200 korisnika.

U drugom delu je planirano 14 proizvodnih modula od po 280 metara kvadratnih. Ukupna površina hala je oko 4.000 metara kvadratnih.

„Izgradnjom ovih parkova, Srbija nastavlja da stvara pogodne uslove za razvoj inovativnih startapa, istraživačkih centara i obrazovnih institucija. Početak izgradnje je očekivan u januaru 2024. godine“, piše u saopštenju.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.