četvrtak, 30. novembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Raspisana nabavka za šest mamografa, dobiće ih šest mesta u Srbiji među kojima i Kruševac

Raspisana nabavka za šest mamografa, dobiće ih šest mesta u Srbiji među kojima i Kruševac

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je raspisana javna nabavka za šest mamografa koje će dobiti zdravstvene ustanove u Leskovcu, Majdanpeku, Požarevcu, Kruševcu, Obrenovcu, kao i opština Vladimirci.

Premijerka je podsetila da je prošle nedelje na sednici Vlade Srbije formirana radna grupa kako bi se popisalo stanje medicinske opreme u zdravstvenim ustanovama.

Istakla je da je raspisana javna nabavka za šest mamografa i da će ga prvo dobiti bolnica u Leskovcu do kraja novembra ili u decembru, a nakon toga i Majdanpek, Požarevac, Obrenovac, Vladimirci i zdravstveni centar Kruševac.

„Nama je ambicija da dramatično redukujemo liste čekanja za to su nam potrebne nove magnetne rezonance, poseban fokus nam je na mamografima i već smo raspisali javnu nabavku za šest mamografa“, rekla je ona.

Dodala je da se trenutno popisuju magnetne rezonance i da će najmanje 17 dobiti domovi zdravlja, opšte bolnice i zdravstveni centri u Srbiji, dodajući da će se digilatizacijom u zdravstvu uvesti red kako bi se liste čekanja dramatičnoo redukovale.

Osvrnula se i na pojedine kritike da je nekadašnja Kovid bolnica u Batajnici zapuštena i zarasla u korov, navodeći da je u toku proces prebacivanja imovine sa Vojske Srbije na Republičku direkciju za imovinu kako bi Ministarstvo zdravlja nesmetano koristilo bolnicu u neke druge zdravstvene svrhe.

„Radi se o danima dok to završimo i deo će biti palijativa, a deo će se koritsiti u druge svrhe, ali u najkraćem roku ćemo početi da koristimo tu bolnicu za dodatnu zdravstvenu zaštitu“, rekla je ona.

Foto: Pixabay.com

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.