petak, 21. jun 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Raspisana nabavka za šest mamografa, dobiće ih šest mesta u Srbiji među kojima i Kruševac

Raspisana nabavka za šest mamografa, dobiće ih šest mesta u Srbiji među kojima i Kruševac

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je raspisana javna nabavka za šest mamografa koje će dobiti zdravstvene ustanove u Leskovcu, Majdanpeku, Požarevcu, Kruševcu, Obrenovcu, kao i opština Vladimirci.

Premijerka je podsetila da je prošle nedelje na sednici Vlade Srbije formirana radna grupa kako bi se popisalo stanje medicinske opreme u zdravstvenim ustanovama.

Istakla je da je raspisana javna nabavka za šest mamografa i da će ga prvo dobiti bolnica u Leskovcu do kraja novembra ili u decembru, a nakon toga i Majdanpek, Požarevac, Obrenovac, Vladimirci i zdravstveni centar Kruševac.

„Nama je ambicija da dramatično redukujemo liste čekanja za to su nam potrebne nove magnetne rezonance, poseban fokus nam je na mamografima i već smo raspisali javnu nabavku za šest mamografa“, rekla je ona.

Dodala je da se trenutno popisuju magnetne rezonance i da će najmanje 17 dobiti domovi zdravlja, opšte bolnice i zdravstveni centri u Srbiji, dodajući da će se digilatizacijom u zdravstvu uvesti red kako bi se liste čekanja dramatičnoo redukovale.

Osvrnula se i na pojedine kritike da je nekadašnja Kovid bolnica u Batajnici zapuštena i zarasla u korov, navodeći da je u toku proces prebacivanja imovine sa Vojske Srbije na Republičku direkciju za imovinu kako bi Ministarstvo zdravlja nesmetano koristilo bolnicu u neke druge zdravstvene svrhe.

„Radi se o danima dok to završimo i deo će biti palijativa, a deo će se koritsiti u druge svrhe, ali u najkraćem roku ćemo početi da koristimo tu bolnicu za dodatnu zdravstvenu zaštitu“, rekla je ona.

Foto: Pixabay.com

Povezano