petak, 24. maj 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Fondacija Meridian već treći put pomaže Institut za majku i dete Srbije

Fondacija Meridian već treći put pomaže Institut za majku i dete Srbije

Zdravstvena ulaganja kojima se ne nazire kraj

 

Deca su naša budućnost, za njih živimo, za njih radimo i za njih se borimo. Ona nam svakodnevno priređuju radosne trenutke, vraćaju osmeh na lica kada smo tužni i neraspoloženi i daju dodatnu snagu da na život gladamo sa većom dozom optimizma.

Nažalost, ponekada taj osećaj sreće i zadovoljstva koje nam mališani pružaju može biti zanemaren i stavljen u drugi plan, usled brige i borbe za njihovo zdravlje. Zdravstvena zaštita dece nikada nije bila važnija nego danas, pogotovo kada se sve veći broj dece, tokom svog odrastanja, suočava za zdravstvenim problemima.

Koliko je važna konstantana borba za zdravlje stanovništva najbolje se ogleda kroz primer osvedočenih humanitaraca i lidera društvene odgovornosti Fondacije Meridian, koja ne staje sa pružanjem pomoći zdravstvenom sistemu Srbije i njihovim medicinskim radnicima.

Kada je briga za zdravlje dece u pitanju, kompanija Meridian je neko ko u tu borbu ulazi hrabro i odlučno, stoga je na apel medicinskih radnika ovaj regionalni lider u igrama na sreću, kao i više puta do sada, odgovorio u svom prepoznatljivom stilu, još jednom vrednom donacijom.

Donacijom Institutu za majku i dete Srbije “Dr Vukan Čupić”, na obostrano zadovoljstvo ponovo je nastavljena višegodišnja saradnja, koja je ovoga puta rezultirala donacijom deset novih televizora za potrebe pedijatrijskog odeljenja. Pomoć u vidu doniranih televizora će majkama i deci olakšati zahtevne bolničke dane i omogućiti da im vreme do potpunog oporavka prođe što brže.

Prema rečima dr Radoja Simića, direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbje „Dr Vukan Čupić“, donacija Fondacije Meridian je od velike važnosti za ovu ustanovu.

– Sa velikim zadovoljstvom i zahvalnošću primili smo vrednu donaciju od 10 novih televizora koje je Institutu donirala Fondacija Meridian. Donirane TV aparate postavićemo u sobama dece koja boluju od malignih bolesti i teških povreda. Samo njihovi roditelji i medicinsko osoblje može najbolje da razume radost i zadovoljstvo koje će deca imati prateći televizijski program u trenutcima dok primaju terapiju ili se oporavljaju od operacije. Jedan osmeh na licu raspoloženog deteta tokom boravka u bolnici je od velikog značaja za brže ozdravljenje – istakao je direktor Simić.

Svoje oduševljenje ovim gestom nije sakrio ni zaposleni radnik odseka za medicinsku informatiku, Slobodan Milošević.

– Veoma sam srećan i zahvalan zbog još jedne u nizu uspešno sprovedenih akcija sa kompanijom Meridian i njenom fondacijom. Ideja Odseka informatike je unapređenje uslova za boravak ležećih, naročito naših malih pacijenata hematoonkoloških odeljenja na Institutu. Njihov osmeh i radost i u budućnosti će biti naš najveći motiv. Na nama je da pomognemo koliko možemo. To je najmanje što možemo učiniti – istakao je zaposleni Milošević

Ulaganjem u zdavstvenu zaštitu dece postiže se atmosfera u kojoj svi članovi zajednice, bez obzira na polne, strukturne i starosne razlike imaju podjednake šanse za kvalitetno medicinsko lečenje. Pravilnom brigom o njihovim životima, pored trenutnog zbrinjavanja, ostvaruju se i dugoročni benefiti koji u krajnjoj meri doprinose izgradnji zdravije, uspešnije i srećnije sredine.

Doprinos zdravstvu nije samo moralna obaveza svih nas, već je to faktor koji nam u budućnosti može predstavljati bitnu osnovu u smanjenu opterećenja javnog zdravstva i izgradnji zdravijeg i srećnijeg društva. Za Fondaciju Meridian ovo je samo još jedna u nizu društveno odgovornih akcija koje imaju za cilj unapređenje postojećeg zdravstvenog

sistema i omogućavanje što kvalitetnijeg medicinskog tretmana za svakog građanina Republike Srbije.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.