četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
22°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 30%
Brzina vetra: 2 m/s S
 

U FK Napretku zakazana prozivka

U FK Napretku zakazana prozivka

Fudbaleri kruševačkog Napretka, idućeg ponedeljka počeće pripreme za prolećni deo prvenstva. Već sada je poznato gde će se Kruševljani pripremati do početka drugog dela prvenstva Prve lige – 9. marta kada dolazi ekipa Inđije.

Pauza od 1. decembra, sigurno je dobrodošla fudbalerima Napretka, koji su maestralno završili prvi deo prvenstva Prve lige Srbije sa 10, odnosno 9 bodova prednosti, nad Čukaričkim i Voždovcem.

Medjutim, nove obaveze i dokazivanja počinju 21. januara na stadionu Mladost u 12 časova, kada će trener Nenad Milovanović izvršiti prozivku fudbalera Napretka. Kruševljani će u svom gradu raditi do 8. februara, kada se sele u Tursku Antaliju, gde će provesti dve nedelje.

Za sada su poznata tri rivala sa kojhima će Napredak odmeriti snage u Turskoj. To su danski supewrligaš Esbjergom, rumunskim Jasiem i tradicionalni protivnik austrijski Salcburg, istakao je PR kluba Marko Djordjević.

Prvo kolo prolećng dela prvenstva na programu je 9. marta, kada će lider na tabeli ugostiti Inđiju.

U jesenjem delu prvenstva Prve lige Srbije, Fudbalski klub Napredak je u mnogim statističkim podacima među najuspešnijim ekipama u ligi.

Po broju gledalaca, „Jakuze“ prednjače, a na 8 utakmica u Kruševcu, zabeleženo je 24 hiljade gledalaca, odnosno 3 hiljade po utakmici. Zanimljivo, je da je tri beogradska kluba: Teleoptik, Čukarički i Voždovac, pratilo 8 hiljada navijača.

Po efikasnosti, Napredak je najuspešniji tim sa 41 golom, a kapiten Mirosavljević vodi na listi strelaca sa 11 golova.

Idućeg ponedeljka , na prozivci će se pojaviti omladinski reprezentativac Senegala mame Ibrahim Ndiaje, koji je jesenas bio na probi u klubu.

Po rečima sportskog direktora Napretka Vladimira Matijaševića, planiranih odlazaka iz kluba nema, a što se tiče dvojice fudbalera koji su jesen proveli na pozajmici u Bežaniji, Aleksu Božovića najverovatnije očekuje produžetak pomenute pozajmice, dok je sa Ristićem situacija drugačija i on bi ponovo mogao da promeni sredinu.

O novim pojačanjima znaćemo najverovatnije u februaru, kada počinje prelazni rok.

Bojan Sremčević

Povezano