četvrtak, 30. novembar 2023.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

Zaštitnike profesije i bolesnih, Svete Kozmu i Damjama, proslavili i kruševački lekari

Zaštitnike profesije i bolesnih, Svete Kozmu i Damjama, proslavili i kruševački lekari

Svetom Liturgijom i osveštavanjem slavskih kolača u crkvi Svetih Kozme i Damjana u bolničkom krugu zaštitnike profesije i zaštite bolesnih proslavili su i kruševački lekari.

Ovaj sveti dan je i svečarski trenutak, kada se skupa sa narodom i onima koji leče i ulažu napore da ozdrave bolesne, posavetuju neupućene proslavimo liturgijski i besedom svece koji dobiše dar da leče, a da za to ne uzimahu nikakvu nagradu, rekao je sveštenik Željko Marković, čestitajući Svetog Kozmu i Dajmana onima koji slave i proslavljaju njihovo ime.

U ime Doma zdravlja Kruševac ovogodišnji kolačar bila je načelnica Službe Hitne medicinske pomoći doktorka Marija Baltić, a u ime Opšte bolnice specjalista ginekologije doktorka Ružica Azdejković, a u ime lekara iz  privatnog  zdravstvenog sistema ovogodišnji kolačar bio je stomatolog doktor Dejan Vukmirović.

Pored toga što su Sveti Vrači  zaštitnici lekara i zdravstvenih radnika, ovi svetitelji su i krsna slava brojnih srpskih domaćina i slava mnogih crkava. U narodu se veruje da iskerena molitva pred ikonom ovih lekara besrebrenika pomaže pri isceljenju, a čestitice njihovih moštiju nalaze se u crkvi u bolčničkom krugu u Kruševcu, koja je obnovljena 2012. godine, a nekada je bila bolnička kapela.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.