ponedeljak, 26. februar 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

MUP i Univerzitet u Beogradu potpisali sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija

MUP i Univerzitet u Beogradu potpisali sporazum o saradnji u oblasti vanrednih situacija

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potpisao je danas sa rektorom Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladanom Đokićem Sporazum o naučnoj, stručnoj i obrazovnoj saradnji u oblasti upravljanja vanrednim situacijama i rizicima od katastrofa i istakao da je cilj buduće saradnje zajednički rad na jačanju kapaciteta za pružanje adekvatnog odgovora na savremene izazove, rizike i pretnje u oblasti vanrednih situacija.

„Potpisivanje ovog sporazuma vidim iz perspektive jednog šireg odnosa koji ćemo graditi u budućnosti, jer ono što Srbiji nedostaje jesu kadrovi, jeste borba da naša deca koja diplomiraju na našim fakultetima, magistriraju, doktoriraju, ne odlaze iz naše lepe Srbije“, naglasio je ministar Gašić.

Ministar je istakao da pripadnike Sektora za vanredne situacije odlikuju profesionalizam i visoka obučenost koje pokazuju ne samo prilikom intervencija u Srbiji, već i u inostranstvu, zbog čega Ministarstvo unutrašnjih poslova u kontinuitetu ulaže u njihovu opremu i bolje uslove rada.

„Ove godine smo rekonstruisali i izgradili više od 20 objekata za Sektor za vanredne situacije i nabavili im nova vatrogasna vozila“, rekao je ministar Gašić.

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić rekao je da će ovaj sporazum omogućiti da akademska zajednica i MUP, svojim teorijskim i praktičnim znanjem, udruženim snagama doprinesu ublažavanju i smanjenju posledica vanrednih situacija za svakog pojedinca i društvo u celini.

Đokić je izrazio nadu da će ovo biti dugoročan projekat, kao i da će dati veliki i značajan doprinos našem društvu.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.