četvrtak, 19. maj 2022.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Location does not exist.

Kuglaš Goran Bukva u finalu državnog prvenstva

Kuglaš Goran Bukva u finalu državnog prvenstva

Kuglaš kruševačkog Car Lazara Goran Bukva plasirao se u finale Pojedinačnog prvenstva Srbije u Kragujevcu, na kome je učestvovalo 48 takmičara. On je oborio 627 čunjeva i zauzeo deseto mesto.

Goran Bukva je poreklom iz Republike Srpske, gde je naučio prve kuglaške korake. Put ga je odveo do beogradske Tehnohemije, čije su boje svojevremeno branili braća Strahinja i Bogdan Dramićanin iz Kruševca, a Car Lazar je prošle godine odlučlio da pojača redove i nije pogrešio. Ovaj 53.godišnjak je zablistao baš u sezoni kada je sa Car Lazarom osvojio prvo mesto u Prvoj ligi i plasman u Superligaško društvo. Deseto mesto na Pojedinačnom prvenstvu Srbije u Kragujevcu je uspeh vredan pažnje, jer se našao među 16 najboljih kuglaša u državi.

U konkurenciji 48 kuglaša iz Car Lazara učestvovali su još i Dobrivoje Vidojević koji je oborio 585 čunjeva, i mladi i talentovani Stefan Milićević sa 573 oborena čunja. Nije bio zanemarljiv ni njihov učinak, jer ovo je bila kruna uspeha Car Lazara u ovoj godni.

Tim pre kada se doda da je predsednik kluba Dušan Karalić imenovan za člana Predsedništva Kuglaškog saveza Srbije, a Lazarev grad dobio kuglanu po međunarodnim standardima.

Ljubiša Marković

Povezano