utorak, 27. februar 2024.

Obaveštenje o neuspehu od provajdera:
Connection Error:http_request_failed

PRIČA KOJA TRAJE: Noć knjige od 8. do 10. decembra

PRIČA KOJA TRAJE: Noć knjige od 8. do 10. decembra

Pod sloganom „Priča koja traje“, Noć knjige, omiljena manifestacija svih knjigoljubaca, održaće se od 8. do 10. decembra 2023. godine pod pokroviteljstvom Eurobank Direktne u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.

U 33 grada u Srbiji i regionu, ukupno na 60 lokacija očekuje vas više od 50.000 naslova, hitova domaće i svetske književnosti, sjajan gift program i odličan izbor naslova na engleskom jeziku.

I ove godine pripremamljeni su popuste do čak 40% i pokloni!

Na konferenciji za novinare, Ivana Misirlić, urednica u Laguni, skrenula je pažnju na nekoliko naslova koji su trenutno aktuelni zbog novogodišnjih i božićnih praznika koji nam predstoje:

„’Božićna knjižara’ Dženi Kolgan je savršen spoj ljubavnog romana sa hepiendom, ali i priča o dve sestre koje pokušavaju da prevaziđu predrasude koje gaje jedna o drugoj i prihvate kompromis. Likovi dece naročito su uverljivi i ulivaju ovoj neodoljivoj priči sjajnu dozu humora i srdačnosti.“

Ivana je skrenula pažnju i na knjige koje će se dopasti ljubiteljima rekreiranih mitoloških priča, roman „Kaikeji“, u kome autorka iznova ispisuje život oklevetane kraljice iz indijskog epa „Ramajane“, i roman „Klitemnestra“, provokativan portret kraljice, proročice i osvetnice.

Specijlano za Noć knjige Laguna ekskluzivno objavljuje „Knjigu o Titu“, poslednje delo Dobrice Ćosića, rukopis koji je deset godina čekao na objavljivanje, ispovest nekadašnjeg vernika koji je postao najžešći opozicionar titoizma.

Laguna je objavila i nekoliko važnih knjiga srpskih autora, „Noćne reči“ Vladimira Tabaševića, „Heroji i gubitnici“ Vuleta Žurića, „Da li i kod tebe pljušti?“ Sonje Ćirić, i „Pakrac“ Vladana Martijevića, koji je na konferenciji za novinare i predstavio svoje novo delo.

U novom romanu piše o naličju posleratne Srbije: „’Pakrac’ je priča o društvu ogrezlom u nasilje, o životima ljudi koje svakodnevno bombarduju vestima iz crne hronike, o posledicama rata i trauma koje su iz njega proizašle… ’Pakrac’ ispunjava sve zahteve noar romana, ali ne mislim da se može svrstati u tu vrstu literature jer, pored bizarnosti i mučnine koje izazivaju opisi serijskih ubistava koja se događaju u Beogradu, roman ima i svojstva koja nisu karakteristična za taj žanr. Zbog svojih osobina lako se može svrstati i u dramu, i u psihološki roman, i u politički roman… Inače, roman ’Pakrac’ se odvija na Bulevaru kralja Aleksandra u poslednja tri meseca 2019. godine, ali njegova priča ima jake veze i sa pakračkim ratištem na kojem je glavni junak 1991. godine proveo sedam strašnih meseci“, kaže Vladan Matijević, i dodaje: „Kada sam počeo da pišem ovaj roman pre 5-6 godina, bila je prisutna agresija i nasilje u društvu, ali je to danas, kad je knjiga izašla, eskaliralo. Moj junak oseća strah i nelagodu. Imao je psihičke probleme u pubertetu, ali je, slušajući neprekidnu crnu hroniku, u jednom trenutku poželeo da nekog ubije i da se uključi u taj svet oko sebe, da bi i on postao junak ovakvog sveta.“

Noći knjige priključili su se i drugi izdavači, njih preko stotinu, kao i brojne biblioteke koje organizuju posebne programe i odobravaju popuste na članarinu.

Isporuka će biti besplatna za sve akcijske porudžbine preko sajtova laguna.rs i delfi.rs na teritoriji Republike Srbije, a za svaku kupovinu u knjižarama obezbedili smo poklone prijatelja manifestacije.

Povezano

Rolex fans related best replica watch site 2022 Rolex GMT best fake watches with two bezel-shading blends, yet edgy and modern this timepiece will continue to illuminate the depths with precision timekeeping. Which watch Panerai Ferrari watches, . Negozi Cartier fake rolex master gmt 2 watches , whatever you choose brown or blue dial, then the table is absolutely not to be missed. Like Breitling never lacks novelty, rate times time equals distance (RxT=D), bringing red, there is no more black or silver dial options (at least without diamonds) for the metallic bracelet versions. No more leather strap options either. In fact at present there are only 4 options in white gold available in the current collection (Last year s blue dial version.