četvrtak, 19. maj 2022.

Kruševac
četvrtak
Bez padavina.
Bez padavina.
19°C
Trenutni pritisak: 1030 mb
Vlažnost: 36%
Brzina vetra: 1 m/s SSI
 

Trećina reprezentacije iz Kruševca

Trećina reprezentacije iz Kruševca

Na svetskim zimskim igrama Specijalne Olimpijade, koje će od 26. januara do 5. februara biti održane u južnokorejskom Pjong Čangu, trećinu srpske reprezentacije činiće članovi „Palestre“ iz Kruševca

Na predstojećim igrama u Južnoj Koreji nastupiće preko tri hiljade takmičara iz 113 zemalja sveta. Srbiju će predstavljati njih dvanaestoro, po šest u alpskom skijanju i nordijskom trčanju.

Trećinu reprezentacije čine članovi Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama Palestra iz Kruševca: Slavica Mojsilović, Ksenija Radenković, Goran Krsmanović i Žarko Lekić, sa trenerom i koordinatorom zimskih sportova Specijalne Olimpijade Srbije, Mirelom Milojević.

– Takmičenje će se odvijati u sedam zimskih sportskih disciplina. Naši članovi nastupiće u slalomu i veleslalomu – rekla je na konferenciji za novinare održanoj u zgradi Gradske uprave u Kruševcu Mirela Milojević. – Dobar deo priprema obavili smo na Kopaoniku, za šta dugujemo zahvalnost zameniku gradonačelnika Kruševca Siniši Maksimoviću, koji nam je preko Skijališta Srbije obezbedio ski paseve. Nadam se da ćemo se vratiti sa nekom od medalja, ali ja ih uvek učim da je mnogo važnije hrabro se boriti, da daju sve od sebe i pokažu ono što smo do sada radili.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić poželeo je takmičarima puno uspeha, ali im je uputio malo drugačiju poruku.

– Prošlo je vreme kada je bilo važno samo učestvovati. Ja vam želim da imate veru u pobedu, jer samo tako možete da pobedite, pogotovo vi koji se borite sa mnogo drugih izazova u životu. Imajte veru i ta vera će da vas vodi ka pobedama, a ako i ne pobedite – ništa strašno.

Srpska ekspedicija koju, pored 12 sportista, čine i četiri trenera, direktor i sekretar nacionalne Specijalne Olimpijade na put kreće 25. januara, a u Pjong Čangu provešće 10 dana. Inače, ovaj grad biće domaćin i zimskih Olimpijskih igara 2018. godine.

Dejan Milojević

Povezano